На Берегівщині у живих деревах повирізали скульптури. Гарно, але зовсім негуманно!

Скульптури майстерно вирізьблені в тілі ще живих деревНа околицях села Яноші, поруч із відомим на всю область динопарком, прямо з дороги можна побачити скульптури, вирізані в стовбурах дерев.

Нещодавно про них була низка телеропортажів в місцевих ЗМІ, в яких повідомлялося – це роботи місцевого скульптуора Юлія Куташа, який займається різьбою понад сорок років, тривалий час працював за кордоном, нещодавно повернувся в рідне село, пише /beregovo.today

Однако у чималої кількості користувачів місцевих соцмереж ці витвори мистецтва викликали обурення – адже зроблені вони в стовбурах живих дерев, обрізаних зверху тополь. Дерева, вочевидь, планувалося зрізати при розширенні території навколо динопарку, а потім виникла ідея зробити в них скульптури. Після такої “операції” дерева з часом остаточно всохнуть.  Порушення екологічного та іншого законодавства в такому мистецтві нема, а от його етичний бік залишається на совісті майстра – безперечно, талановитого, адже самі по собі його роботи складні та якісні. 

 ЗакарпатПост