На Закарпатті анонсували забіг пам’яті на честь героїв України

28 серпня у всіх регіонах країни відбудеться Всеукраїнський щорічний забіг на честь загиблих героїв АТО/ООС «Шаную воїнів, біжу за героїв України».

Сьогодні на брифінгу в Закарпатській ОДА анонсували захід та обговорили особливості його проведення в області. Забіг присвячений Дню пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України, що відзначається 29 серпня.

«Ми проводили уже кілька схожих акцій, кожна з них – особлива та знакова. Нам важливо показати, нагадати людям, що ми є і рухаємося вперед, а ветеранам, що спорт – це велика справа», – зазначив Іван Балашов, начальник відділу у Закарпатській області Міністерства у справах ветеранів.

За його словами, цьогорічний забіг стартуватиме на площі Театральній в обласному центрі. Учасникам потрібно подолати дистанцію 2 км.

«Такий спосіб вшанування спрямований на подальший розвиток країни. Забіг демонструє впевненість у завтрашньому дні, має виховний і пропагандистський характер. Ми як орган державної влади активно  підтримуємо такі ініціативи та беремо участь у забігах», – наголосив начальник управління молоді та спорту департаменту освіти і науки, молоді та спорту облдержадміністрації Олег Муртазін.

 ЗакарпатПост