У Мукачеві відбулася презентація детального плану території нового аеропорту

У Мукачеві відбулася презентація детального плану території нового аеропорту, який планують будувати на Закарпатті.

Як пише  ЦТС, посилаючись на інформацію Мукачівської міської ради, проект представили головний інженер проекту Ольга Краснолудская і головний архітектор Олег Ханенко.

Аеропорт займатиме площу 314 га, в основному це землі сільськогосподарського призначення, що знаходяться на території міста, ще частина – в селі Нижній Коропець.

Передбачається, що тут будуть працювати 250 робочих, аеропорт зможе приймати до 1 млн 400 тис. Пасажирів на рік або близько 4 тис. на добу.

Планується будівництво ЗПС довжиною 2,8 км з можливістю її продовження до 3,2 км. При зльоті і посадці літаки не заходитимуть на територію сусідніх держав.

Крім пасажирського терміналу, диспетчерської вишки і перону, на території майбутнього аеропорту також буде пожежна частина, котельня, електропідстанція, готель.

Повідомляється, що детальний план території, на основі якого буде створено проект для будівництва аеропорту, погодили на засіданні містобудівної ради в присутності представників “Фінінпро” і Національного експертно-будівельного альянсу України.

 ЗакарпатПост