Неймовірно смачнючий торт «Пташине молоко»

Складові:

    Масло вершкове – 100 гр.

    Цукор – 100 гр.

    Яйце – 2 шт.

    Борошно – 140 гр.

    Ванілін або ванільний екстракт.

• Серденько, купи свіжий номер газети ЯСНО •

Суфле:

    Агар-агар – 4 гр. (2 ч. ложки) або желатин – 20 гр. (2 ст. ложки)

    Вода – 140 гр.

    Цукор – 400 гр.

    Масло вершкове – 200 гр.

    Молоко згущене – 100 гр.

    Яєчний білок – 60 гр. (2-3 білка),

    Лимонна кислота -1\2 ч. л.

    Ванілін або ванільний екстракт.

Глазур:

    Шоколад – 200 р.

    Масло вершкове – 100 гр.

Приготування:

    Вершкове масло збити з цукром, додати яйця, борошно. На пекарському папері накреслити два кола по діаметру форми для випічки. Тісто виходить трохи тягучим. Розподілити його лопаткою або ложкою по колам на папері. Випікати в нагрітій до 200 гр. духовці 9-10 хвилин. 2. Витягнути з духовки, відразу підрізати по формі, якщо це необхідно, залишити остигати.

    Розм’якшене вершкове масло збиваємо зі згущеним молоком і відставляємо відпочивати (не в холодильник).

    Ага-агар заздалегідь замочений (не менше 2-3 годин) в 140 гр. води поставити на плиту, довести до кипіння, прокип’ятити 1 хвилину і всипати цукор. Варити сироп до проби на тонку нитку, або м’яку кульку. Якщо є в будинку спец. градусник тоді до 117 гр. Поки вариться сироп, збиваємо білки з лимонною кислотою до піків. Довели сироп до потрібної консистенції, тонкою цівкою вливаємо в білки, продовжуючи їх збивати.

    Додаємо ванілін. В білкову масу обережно додаємо збите масло зі згущеним молоком. Суфлейна маса готова. На дно форми викладаємо один корж заливаємо половину суфле, викладаємо другий корж і знову ллємо суфле. Робимо це швидко, т. к. суфле з агаром застигає на очах. Відправляємо в холодильник. Суфле застигло-заливаємо глазур’ю (розтоплюємо шоколад, змішати з вершковим маслом і глазур готова). Знову в холодильник. Глазур застигла. Торт готовий  • Більше рецептів читай у свіжому номері газети ЯСНО • Купи газету в кіоску або передплати на своїй пошті • Індекс 76076 • ЯСНО – газета №1 для життя! ЗакарпатПост