Ужгородка стала першою учасницею від Закарпаття на Кубку України зі скандинавської ходьби

Ужгородка Зоряна Зінов’єва стала першою учасницею від Ужгорода в Кубку Української Федераціії Скандинавської ходьби. Про це вона написала на своїй сторінці у Facebook. Етап кубку триває в ці дні — 21-22 серпня — у Дніпрі.

У змаганнях, які відбувалися у кількох дистанціях, Зоряна Зінов’єва пройшла 10 кілометрів за 1 годину 30 хвилин,передає Суспільне.

“Не дуже добрий час, — розповіла Зоряна Суспільному, — тому що вдома я цю дистанцію проходжу за значно коротший час. Там покриття траси було — на 70% пісок і йти було важко. Результат моєї першої спроби — 4 місце в моїй віковій категорії. Відрив від 3 місця був у 3 хвилини”.Ужгородка стала першою учасницею від Закарпаття на Кубку України зі скандинавської ходьбифото зі сторінки Зряни Зінов’євої у Facebook

“А ще велика різниця в навантаженні і роботі м’язів: біг — 45%, велосипед — 50%, скандинавська ходьба — 90%. Енергії виносить… Перше коло 2,5 км далося найскладніше: незнайома зибуча траса, коментарі суддів… А коли на першому колі майже від всіх суддів отримала оцінку “відмінно” за техніку та постійне підбадьорення, з’явилася впевненість, що все вийде”, — написала спортсменка на сторінці в соцмережі.Ужгородка стала першою учасницею від Закарпаття на Кубку України зі скандинавської ходьбифото зі сторінки Зряни Зінов’євої у Facebook

За словами жінки, найменшому учаснику було 5 років, найстаршому — 80+.”Там відбувалися також різного плану флешмоби, наприклад т.зв. “Університет третого віку”, для учасників за 60 років, для дітей дистанція була в 2,5 км. Проводили також флешмоб і для всіх бажаючих на дистанцю 2,5 км без фіксації часу”, — розповіла Зоряна Зінов’єва.

Жінка каже: надалі братиме участь у наступних змаганнях.

ЗакапатПост