Відомий лікар із Закарпаття отримав орден Ярослава Мудрого

Заслужений лікар України,  доктор медичних наук і надзвичайно талановитий та успішний закарпатець, директор інституту серцево-судинної хірургії імені Амосова, людина, яку називають живою легендою  і серцем української медицини Василь Лазоришинець, отримав орден Ярослава Мудрого ІІІ ступеня.

Державну йому було вручено вчора на Хрещатику під час урочистостей з нагоди 30-ї річниці Незалежності України.

«Я народився і виріс у Сокирниці на Хустщині. Там отримав добру наукову підготовку. Закінчив школу з золотою медаллю. Дуже любив хімію. Постійно був учасником і переможцем предметних олімпіад з хімії. Шкільні знання мені в дорослому житті згодилися, особливо з хімії. Тож коли вчився у дев’ятому класі, трапилась неприємна подія. Мій брат отримав травму, і я його транспортував у Хустську районну лікарню. Був уже вечір, і там негайно провели йому операцію. В операційній було світло, я спостерігав за всім дуже зацікавлено. Був зачарованим роботою людей у білих халатах. Це мені здавалося чимось дуже потаємним, цікавим, потрібним. Саме тоді я вирішив для себе, що стану хірургом. Хоча до того випадку гадав, що буду військовим», – розповів про себе газеті «ЯСНО» сам лікар.

У 1980 році Василь Лазоришинець успішно закінчив Київський медичний інститут імені Богомольця. Перші операції почав проводити ще студентом. Стажувався у провідних хірургічних клініках США, Німеччини, Англії, Франції, Польщі. Від початку роботи в медицині завжди працював серцево-судинним хірургом. У Інституті Амосова – з 1987 року.

Крім того, Василь Лазоришинець неодноразово ставав переможцем популярного рейтингу газет “НЕДІЛЯ” та “ЯСНО” “Впливові люди Закарпаття. ТОП-100”

ЗакарпатПост