Електронні документи прирівняли до паперових: як це діє в Ужгородському ЦНАПі

Жодна людина поки не використовувала електронні документи під час звернення до Центру надання адмінпослуг в Ужгороді. Це 26 серпня Суспільному підтвердила керівниця ЦНАПу Жанна Павлув.

Ужгородець Руслан Ковач користується електронними документами. Для цього, каже, має в телефоні застосунок “Дія”, повідомляє Суспільне.

“Я уже з “Дією” ходжу пів року, — каже чоловік. — Мені зручно, тому що в разі чогось, то мій паспорт у телефоні. Для людей це дуже зручно, тому що не потрібно носити з собою оригінали паспорта, а кожна людина ходить зі своїм смартфоном і в будь-якому випадку вона може прийти й скористатися будь-якою послугою”Електронні документи прирівняли до паперових: як це діє в Ужгородському ЦНАПіСуспільне Закарпаття

Тепер відвідувачам ЦНАПу не потрібно робити копії документів, а це зменшує час їхнього перебування у центрі, — розповідає начальниця відділу надання адмінпослуг Руслана Сабадош. Наразі адміністратор витрачає на роботу з електронними документами до 5 хвилин.

“Особа звертається до адміністратора за будь-якою послугою, і якщо в особи є в додатку “Дія” її паспорт внутрішній або закордонний, то вона надає адміністратору можливість отримати штрих-код чи код доступу, який є в особи в телефоні. Далі адміністратор вводить це в програму “УНІВЕРСАМ”, яка співпрацює із порталом “Дія”, і тоді інформація зразу загружає нашу програму без будь-яких паперових документів”, — пояснила Руслана Сабадош.Електронні документи прирівняли до паперових: як це діє в Ужгородському ЦНАПіСуспільне Закарпаття

Аби скористатися адмінпослугами, в застосунку “Дія” мають бути завантажені 2 документи, — каже керівниця Ужгородського ЦНАПу Жанна Павлув.

“Потрібно підійти зі смартфоном, у якому є завантажений додаток “Дія”, у якому є ID-паспорт та ідентифікаційний код, тобто йому не потрібні ніякі папірці й книжечки до нас носити. Він приходить, ми його ідентифікуємо за допомогою програмного налаштування, яке в кожного адміністратора на місці. У програмному забезпеченні встановлене додаткове налаштування – додаток “Дія”, який адміністратори проходять”, — сказала керівниця ЦНАПу.

За словами Жанни Павлув, з елекронними документами можна отримати в Ужгородському ЦНАПі всі послуги. Так само як і з паспортом у вигляді книжечки та іншими паперовими документами.

ЗакарпатПост