10 людей, якими пишається Закарпаття. Наталія Петій-Потапчук

Напередодні ювілею української державності, як і перед будь-яким днем народження, хочеться підбити певні підсумки. Шлях становлення нашої країни був і є непростим. Ми долаємо чимало економічних проблем, знаємо, що таке війна, але навчилися любити Вітчизну і шанувати українську мову. Та головне, що робить будь-яку державу могутньою – це люди. На Закарпатті відомих і хороших постатей дуже багато, наш край неймовірно працьовитий і наші земляки мають просто золоті руки. Утім є між нашими краянами такі, чиї імена відомі багатьом, ким пишається наша область. Газета ЯСНО зібрала 10 закарпатців, які стали відомими саме в часи незалежності,  які зробили вагомий внесок у процвітання області, про яких знають далеко поза межами Закарпаття.

• Серденько, купи свіжий номер газети ЯСНО •

Отже, хто вони? • Повний список читай у свіжому номері газети ЯСНО 

Наталія Петій-Потапчук, керівник Закарпатського народного хору

«Молитва за Україну» у День Незалежності» стала щорічною доброю традицією Ужгорода завдячуючи саме цій тендітній та мужній і незламній духом жінці.

Заслужений академічний Закарпатський народний хор — одна з візитівок області. Мелодійні закарпатські пісні він виконує не лише в обласній філармонії, але й у багатьох країнах Європи. Крім того, постійно хор влаштовує різні цікавинки, скажімо, невідомі раніше закарпатцям арт-моби, за допомогою яких дозволяє присутнім відчути дух різних епох, виступаючи з театралізованими дійствами у скансені чи прямо на вулицях Ужгорода.

Долучає до творчості Наталія Петій-Потапчук і талановиту молодь, і дітей, яким допомагає розвинути таланти.  Без виступів цього колективу на Закарпатті не обходиться жодне велике державне свято. При цьому виступи Закарпатського народного хору – це завжди ціле шоу, яскраве, насичене, колоритне та автентичне.

Наталія Петій-Потапчук – заслужений працівник культури України, володарка ордену княгині Ольги І ступеня, неодноразовий «Лідер року» та учасниця рейтингу «ТОП-100. Впливові люди Закарпаття» від  газет «НЕДІЛЯ» і «ЯСНО» • Купи газету в кіоску або передплати на своїй пошті • Індекс 76076 • ЯСНО – газета №1 для життя! ЗакарпатПост