Замість кави їжте банани, будете бадьорими

Лікар розповів про альтернативи кави, які є кориснішими і надають більше енергії і сил.

• Серденько, купи свіжий номер газети ЯСНО •

Через нестачу витривалості та енергії багато людей п’ють каву, тому що вона містить кофеїн. Однак є й інші продукти, які допомагають боротися із втомою і не дають заснути протягом дня. Експерти перерахували основні з них, пише газета ЯСНО.

Зелений чай може бути відмінною альтернативою кави, оскільки він містить кофеїн. Напій покращує пам’ять і концентрацію, знижує стрес, допомагає регулювати цикл сну-неспання, покращує кровообіг і обмін речовин, пише newsyou.info

Живильні речовини бананів включають вітаміни групи В, вітамін С і клітковину. Але банани краще борються з втомою через велику кількість мікроелементів, що містяться в них: з’єднань калію, магнію, натрію, кальцію і фосфору.

Зневоднення – одна з причин, по якій люди відчувають втому. Так що є сенс пити більше води протягом дня. Національна академія наук США рекомендує вживати в середньому 2,7 літра рідини в день для жінок і 3,7 літра рідини в день для чоловіків.

Шпинат багатий залізом і вітамінами групи В, а також вітаміном С. Ці речовини є незамінними складовими для підвищення активності.

Коливання рівня цукру в крові часто викликають млявість після обіду. Горіхи багаті білком, який допомагає стабілізувати цей показник • Більше цікавих новин читай у свіжому номері газети ЯСНО • Купи газету в кіоску або передплати на своїй пошті • Індекс 76076 • ЯСНО – газета №1 для життя! ЗакарпатПост