Site icon zakarpatpost.net

Після сповіді я зрозуміла, що закохалася у священника

User comments

Часом життя підносить людині такі сюрпризи, про вона навіть не підозрювала. Дівчина, опинившись на грані після того, як її кинув коханий, не хотіла жити, та сповідь перевернула усе з ніг на голову. Своєю історією із газетою ЯСНО поділилися закарпатка Катерина.

• Серденько, купи свіжий номер газети ЯСНО •

Тоді мені було 17. Василь був моїм першим коханням, ми вчилися у одному класі і зустрічалися з 12 років. Та після отримання атестату він заявив, що нам не по дорозі, бо він їде навчатися у Київ і планує там залишитися назавжди. Я ж була з небагатої родини і в мене не було можливості вчитися в університеті, та ще й у столиці. Я планувала стати перукаркою.

Слова найдорожчої на той час для мене людини, стали таким ударом, що мені хотілося накласти на себе руки. Я не уявляла, як житиму без нього. Проплакавши і простраждавши більше місяця, я вирішила піти до церкви, висповідатись, бо думки про суїцид мене не покидали.

Отець Павло був десь і від’їзді і замість нього мене погодився висповідати молодий семінарист, якого він залишив у храмі. Я розповіла йому все, а він лише слухав, не перебивав, не задавав  навіть запитань. Коли закінчила, сказав, що життя – найбільший Божий дар і якщо Бог нас розлучив, значить підготував для мене щось краще. Я не могла зрозуміти, що він має на увазі, бо думала лише про своє… Ми вийшли з церкви, сіли на лавиці і Федір мені почав розповідати про те, як потрібно цінувати кожну прожиту мить, що страждання нам даються для випробування сили духу і багато іншого… На то час уже під’їхав отець Павло і відпустив  Федю. Він попросився провести мене додому, мовляв, ще багато чого не встиг сказати.

Вдома ми просиділи у дружній розмові кілька годин і я зрозуміла, що мені з ним дуже добре. Його голос заспокоював, він говорив розумні речі, про які я раніше ніколи не чула. Федор зі мною також почувався комфортно, нікуди не поспішав і намагався затриматися якомога довше.  Одним словом, ми з ним так договорилися, що почали зустрічатися, а незабаром одружилися. Федю висвятили на священника і тепер він служить у тій церкві, де ми й познайомилися. У нас троє дітей і ми дуже щасливі.

А Василь у Києві хоч і вивчився, але роботу не знайшов, повернувся в наше містечко, почав випивати, уже з двома дружинами розлучився. Тільки тепер я збагнула слова свого Феді про те, що Бог справді часом хоче нас вберегти від поганого, даруючи натомість набагато краще… Просто в момент життєвих випробувань ми цього ще не розуміємо • Більше цікавих новин читай у свіжому номері газети ЯСНО • Купи газету в кіоску або передплати на своїй пошті • Індекс 76076 • ЯСНО – газета №1 для життя! ЗакарпатПост

Exit mobile version