Site icon zakarpatpost.net

На ремонт дороги з Верхнього Водяного до Солотвина виділили ще 5 млн грн

Для продовженя капітального ремонту автодороги із села Верхнє Водяне (Рахівський район) до смт Солотвино (Тячівщина) виділили ще 5 мільйонів гривень. Про це повідомив голова Закарпатської обласної ради Олексій Петров під час зустрічі із з Головою Повітової ради повіту Марамуреш Йонелом Овідіу Богданом.

Зокрема, голова облради розповів про стан справ із капітальним ремонтом автомобільної дороги з Верхнього Водяного, де проживає значна частина представників румунської нацменшини, до Солотвино. Цей задум реалізовувався у проекті „Кращі дороги для кращої доступності регіонів Закарпаття та Марамуреш” у рамках Програми транскордонного співробітництва „Румунія – Україна 2014-2020”.

Після того, як із угоди вийшов заявник та головний партнер румунське місто Вішеу де Шуш, українська сторона продовжила ремонт цього шляху.

Наразі зроблено 1,5 км дороги і виділено ще 5 млн грн для подальшого ремонту. Однак, для її підведення до національної дорожньої артерії потрібно ще 9 млн грн. Олексій Петров запропонував повіту Марамуреш виступити партнером у новому проекті, який би дозволив завершити цей ремонт.

Йонел Богдан повідомив, що румунський партнер відмовився через відсутність коштів для співфінансування. Він також заявив, що повіт Марамуреш не проти посприяти у завершенні будівництва дороги після детального ознайомлення з проектом. Румунський колега Олексія Петрова повідомив також, що “Мале Карпатське коло” – цікавий проект і пообіцяв комунікувати з керівництвом МЗС Румунії щодо можливої допомоги у його реалізації, – повідомляє прес-служба Закарпатської обласної ради.  

ЗакарпатПост

Exit mobile version