Прийшла навіть коза! В Ужгороді пройшов марш на захист тварин. ФОТО. ВІДЕО

Уже далеко не вперше свідомі ужгородці виходять на Всеукраїнський марш захисту тварин. Він проводиться щороку у різних містах України.

“Ужгород – гуманне місто!.. Цирк без тварин!.. Захисти тварин!.. Хутро – криваве жлобство!.. Захист слабких – справа сильних!”, – скандували учасники ходи.

Сотні ужгородців пройшлим вулицями міста, аби привенути увагу до проблем, що стосуються захисту тварин. Вони ж не можуть сказати самі про себе!

На марш прийшли як зоозахисники, так і просто небайдужі. Головними фігурантами були собаки, частину з яких господарі або підібрали на вулицях Ужгорода, або взяли з притулків. Та в цьому році на марші була навіть коза!

Головними меседжами акції була заборона використання тварин для хутра та шкіри, заборона виступу тварин у цирках, заборона дельфінаріїв, притравочних станцій, сприяння створенню зоополіції і впровадження в Україні дієвої системи контролю та покарання за жорстоке поводження з тваринами, заборона полювання та притягнення до кримінальної відповідальності  вбивць і живодерів.

Організатором події в Ужгороді виступила Анжела Могорита. Волотери й зоозахисники із плакатами ходою пройшли через набережну Незалежності рушили на площу Театральну, а відтак через Корзо до мерії. Люди переповідали вражаючі історії порятунку чотирилапих.

Дуже сумно, що останнім часом в Ужгороді тварин потрібно захищати не лише від дорослих, але й від дітей, бо то кошенят повбивають, то качок. Прикро, що за загадкових обставин у місті почали зникати і лебеді… Про ці страшні історії читайте у свіжому номері газети ЯСНО.

ЗакарпатПост