У Хусті вперше пройшов марш на захист тварин. ФОТО. ВІДЕО

Марш на захист тварин нині проходить у багатьох українських містах.

Відрадно, що в цьому році він уже вкотре прошов і на Закарпаті, зокрема, в Ужгороді був дуже велелюдним. У Хусті ж – така акція проходила вперше. Усе ж кілька десятків небайдужих зібрала.

Як розповіла організаторка маршу Марія, у Хусті немає навіть притулку, та є люди, які вболівають за бепритульних і волонтери, які допомагають прилаштувати багато хвостиків. За її словами, активно підключаються і просто небайдужі хустяни, які підтримують зоозахисників і фінансово, і беруть тварин на перетримку.

“Наразі в нас немає стільки коштів, аби відкрити притулок і немає такої кількості волонтерів, які б могли його обслуговувати, – зазначила газеті ЯСНО Марія, – Та ми будемо дуже вдячні, якщо до нас підключаться й інші хустяни. Особливо нам потрібна чоловіча сила Наприклад, часом треба змайструвати якісь клітки, переноски… Також хочу звернутися до людей. Будь ласка, не вивозьте тварин у поле, в безлюдну місцевість, не кидайте їх там на вірну смерть. У місті у них набагато більше шансів вижити. Але найкраще домашніх улюбленців стерилізувати, аби не було небажаного приплоду”.

Ілона ж прийшла на марш не одна, а з сином. Жінка є хорошою мамою, бо привчає дитину бути доброю і любити братів наших менших із юного віку. Саме так повинні робити усі батьки, аби виростити гідну молодь.

А під час маршу учасники пронесли містом плакати з написами: “Стерилізація – не гріх! Гріх котят топити”, “Ми – не іграшка для дітей! Нам боляче” та інші.

Також учасники маршу розповідали багато історій порятунку чотирилапих і обіцяли проводити й надалі подібні акції.

А як походив марш в Ужгороді, читайте тут.

Дивіться відео газети ЯСНО із маршу.

ЗакарпатПост