Кримінальну справу мера Ужгорода Богдана Андріїва закрили через термін давності. Що відомо

Від кримінальної відповідальності звільнили Ужгородського міського голову Богдана Андріїва. Вирішили закрити справу сьогодні, 6 вересня, на засіданні Ужгородського міськрайонного суду. Зробили це у зв’язку із закінченням строку давності, — повідомив Суспільному головуючий суддя Андрій Іванов.

За його словами, рішення суду опублікують 10 вересня. Оскаржити його можна в апеляційному суді протягом семи днів.

Також на засіданні суду вирішили повернути заставу за підсудного — 440 тисяч гривень. Як повідомив адвокат підсудного Євген Старцев, згідно із законом, справу можуть закрити через 5 років із вчинення порушення.

Кореспонденти Суспільного телефонували Богдану Андріїву: він ситуацію не прокоментував, попросив звернутися до адвоката. За словами Євгена Старцева, його підзахисний винним себе не вважає.

В чому підозрювали мера Ужгорода

У серпні 2018 року міському голові Богдану Андріїву вручили підозру через підробку документів та розтрату понад 6,5 млн гривень під час реконструкції пам’ятки архітектури Ужгорода “Совине гніздо”.Кримінальну справу мера Ужгорода Богдана Андріїва закрили через термін давності. Що відомоФото: Ужгородська міськрада

Що відомо:

  • Восени 2020 року Богдан Андріїв вдруге поспіль у другому турі виграв вибори на посаду міського голови міста.
  • Згідно з декларацією, Богдан Андріїв зареєстрував годинник за 232 тисячі, дві квартири та 45 тисяч доларів та 246 тисяч гривень, які лежать на банківських рахунках.

ЗакарпатПост