Закарпатець помстився за побиття, убив знайомого і спробував втекти за кордон. Але не вдалося

31 травня минулого року близько 8 години ранку до поліції Рахова надійшло повідомлення від перехожих, що на одній із вулиць міста виявили тіло чоловіка без ознак життя. На місці події поліцейські встановили померлого. Ним виявився 47-річний місцевий мешканець, пише газета ЯСНО.

• Серденько, купи свіжий номер газети ЯСНО •

Також було встановлено, що напередодні ввечері цей чоловік та ще троє його друзів розпивали спиртні напої. Згодом між потерпілим та одним з учасників застілля виник конфлікт, який переріс у бійку. Зловмисник наніс нещасному тілесні ушкодження, які призвели до смерті.

Утім убивця поліції про злочинне повідомив, потерпілому допомогу не намагався надати. Він просто вирішив накивати п’ятами з України.

Так, 2 червня, його затримали працівники прикордонної служби при спробі незаконного перетину державного кордону в селі Дякове, що на Виноградівщині. Втікача вже передали поліцейським.

У суді, що відбувся нещодавно, прокурор довів, що обвинувачений наніс закарпатцеві кілька ударів кулаками по голові та тілу, внаслідок яких він отримав травми, несумісні з життям. Інцидент трапився під час спільного розпивання алкогольних напоїв в одному з житлових будинків Рахова, поблизу якого і виявили тіло потерпілого.

Сам же чоловік, якого звинуватили у вбивстві. Як зазначено у Єдиному державному реєстрі судових рішень, свою провину повністю. Ось що він розповів:

«30 травня 2020 року я повертався додому, зустрів знайомого, який запропонував зайти до нього. Разом ще із двома людьми ми випили три рази по 50 грам горілки. Через деякий час мені подзвонила знайома. О 18 годині я пішов додому. По дорозі, на автостанції зустрів іншого знайомого, попросив щоб він відвіз мене до гуртожитку ПМК. Звідти прийшов до співмешканки, з якою погостився і ліг спати. Наступного дня зателефонував другу, який повідомив, що у нього багато працівників поліції. Із покійним не мав ніяких конфліктів, не бачив щоб хтось бив його . Коли покидав будинок, він був живий. Після того, як мені зателефонував працівник поліції, допустився помилки, поїхавши на попутному транспорті з міста Рахів. Правоохоронці затримали мене у с. Дяково, Виноградівського району».

Також чоловік просив суд виправдати його, мовляв, його незаконно взяли під варту на сфабрикованому проти нього кримінальному провадженні.

Утім свідки розповіли дещо інше. Імена усіх дійових осіб із етичних міркувань замінено.

«Того дня я разом з колежанкою поверталася з роботи. Дорогою зустріла свекра, який повідомив, що його син Іван, з яким ми проживали у цивільному шлюбі, не відповідає на телефонні дзвінки. Разом із ним ми зайшли у будинок. Я телефонувала Івану, він відповів на дзвінок і  зрозуміла, що він п`яний», – запевнила одна з допитаних.

Також вона розповіла, що у її співмешканця раніше були конфлікти Василем, з яким того дня він розпивав спиртне. Василь навіть мав синяки від побоїв її співмешканця і вона ходила до нього просити вибачення за дії чоловіка. Після того протягом тижня Василь розповідав усім сусідам, що має намір помститися за побиття.

А співмешканка Василя зізналася, що того дня о 10 години 30 хвилин, вона подзвонила нього і попросила допомогти по господарству. Він відповів, що прийде пізніше. Вдруге подзвонила о 17 годині 30 хвилин. Василь сказав, що зараз буде. О 19 годині 40 хвилин чоловік прийшов. Вони повечеряли і лягли спати. Наступного дня після обіду Василь пішов. Пізніше не відповідав на дзвінки. Про те, що його шукає поліція, нічого не казав. Також, за словами жінки, вона народила від нього дитину. На момент затримання про вагітність ще не знала.

Один із учасників застілля також виклав свою версію того, що трапилося:

«30.05.2020 до мене прийшли Іван та Василь. На той момент у мене в гостях була сусідка Марія.  Ми всі сиділи на кухні, випили 2 рази по 50 грамів горілки. Василь вдарив Івана двічі, кулаком у голову. Після чого Іван запитав, чи може піти в іншу кімнату, щоб прилягти на ліжко. Ми втрьох випили ще по 50 грамів горілки. Потім ми зайшли в кімнату, де лежав Іван. Василь бив його і там.  Потім ми сіли за тіл і знову випили по 50 грамів горілки. Близько 23 години і пішов спати. На той час сусідка пішла, а в будинку залишалися лише Василь та Іван. Зранку о 5 годині я прокинувся і побачив, що в будинку відчинені двері. Вийшовши на подвір`я, на вулиці були правоохоронці. Вони стояли біля мертвого Івана», – зізнався він.

Його слова підтвердила і сусідка, що була також свідком чоловічих розбірок.

Більше того, вона розповіла, що пішла додому, бо за поведінкою чоловіків зрозуміла, що між ними буде бійка і при цьому не хотіла бути присутньою.

«Наступного дня зранку я йшла до сусідів за молоком, – додала вона. – На дорозі побачила працівників поліції, які стояли біля тіла Івана. А десь за тиждень до тих трагічних подій бачилася з його співмешканкою, бо ми в дружніх стосунках. У неї під оком був синець. Вона розповіла, що це він варив її». Отже, суд визнав закарпатця винним у вбивстві односельця і засудив до 8 років позбавлення волі • Більше цікавих історій читай у свіжому номері газети ЯСНО • Купи газету в кіоску або передплати на своїй пошті • Індекс 76076 • ЯСНО – газета №1 для життя! ЗакарпатПост