Одіозний нардеп Кива склав іспит на адвоката на Закарпатті! Як таке можливо?

У січні цього року нардеп  від “Опозиційної платформи – За життя” Ілля Кива склав іспит для набуття права на заняття адвокатською діяльністю в Україні. Інформація про це міститься в реєстрі на сайті Національної асоціації адвокатів України, – повідомляє Bihus.Info

Запис в реєстрі свідчить про те, що Кива Ілля Володимирович складав іспит у Закарпатській обласній КДКА (кваліфікаційно-дисциплінарна комісія адвокатури). Враховуючи, що людина з таким ПІБ в Україні одна, сумнівів в тому, що йдеться саме про народного депутата немає.

Але іспит – лише один з етапів. “Після іспиту кандидат має пройти 6 місяців стажування у адвоката з досвідом не менше 5 років. Особа, яка проходить стажування повинна виконати план стажування (підготовка процесуальних документів, ознайомлення із чинним законодавством тощо) і підготувати звіт. А потім має зібратися Рада адвокатів регіону  та ознайомитися із звітом та затвердити його. Теоретично, Рада адвокатів Закарпатської області має збиратись у вересні, відповідно, вже скоро стане зрозуміло, чи стане Кива адвокатом. Якщо так – він отримає привілеї, наприклад, його не зможуть обшукати без окремої ухвали і присутності представника Ради адвокатів”, – зазначила адвокатеса Bihus.Info Марія Музичка.

ЗакарпатПост