Громади Закарпаття, Київщини та Запоріжжя підписали Меморандум про партнерство

Співпраця територіальних громад, зокрема й на міжрегіональному рівні, – один із пріоритетних напрямків роботи керівництва ОДА.

Сьогодні за ініціативи очільника області Анатолія Полоскова у м. Хуст голови територіальних громад Закарпаття, Київщини та Запоріжжя підписали Меморандум про партнерство.

За словами голови облдержадміністрації, ця знакова подія є відправною точкою для якісних змін у різних сферах суспільного життя Хустської, Василівської та Української ТГ. Йдеться, зокрема, про взаємовигідну співпрацю у галузях туризму, культури, освіти, екології та управління місцевим самоврядуванням.

«Тристороння угода стане одним із ключових елементів стратегічного розвитку громад Західної, Центральної і Південної України та основою для подальшого укладання договору про міжмуніципальне співробітництво. Таке партнерство – це потужний та ефективний інструмент місцевого й регіонального розвитку», – підкреслив Анатолій Полосков.

Очільник Закарпаття переконаний, що результати цієї взаємовигідної співпраці загалом позитивно впливатимуть і на імідж нашої країни, адже на меті – неформальний обмін досвідом у межах партнерства між депутатами місцевих рад, працівниками виконавчих органів, бюджетних установ та організацій, дітей і молоді.

Анатолій Полосков привітав жителів громад із появою нових можливостей для розбудови, розвитку та підвищення конкурентоспроможності їхніх ТГ та висловив сподівання на продуктивне партнерство у межах підписаного Меморандуму й успішну реалізацію спільних проєктів і програм.

«Це нова сторінка в нашій історії та важливий день для всього Закарпаття», – наголосив голова облдержадміністрації.

Підписання Меморандуму між Хустською, Василівською та Українською громадами відбулося завдяки координації управління регіонального розвитку департаменту економічного та регіонального розвитку облдержадміністрації.

До заходу також долучилися заступник очільника Закарпатської ОДА Іштван Петрушка, Хустський міський голова Володимир Кащук, Василівський міський голова Сергій Каліман, очільник Української ТГ Олександр Туренко, в. о. директора департаменту економічного та регіонального розвитку ОДА Іван Завидняк, начальниця управління регіонального розвитку департаменту економічного та регіонального розвитку облдержадміністрації Юлія Плиска та інші.

ЗакарпатПост