Читайте у свіжому номері газети ЯСНО №36

11 ужгородців, які прославили місто

Днями Ужгород відзначить своє 1128-річчя. Ця дата є умовною, але реальними є люди, які в ньому живуть, які працюють над тим, аби столиця Закарпаття стала кращою. Вклад кожного у процвітання міста свій,  у когось більший, у когось менший. Комусь подобається ця робота, а комусь – ні. Але газета ЯСНО зібрала 11 людей, які, на нашу думку, точно залишили слід у історії Ужгорода. Повний список 11 ужгородців, які прославили місто надрукований у газеті ЯСНО.

• Серденько, купи свіжий номер газети ЯСНО •

Стартувала податкова амністія: кого це стосується, які є ризики у тих, хто не задекларує доходи. Основні питання, що хвилюють людей

1 вересня в Україні стартувала податкова амністія. Закарпатці занепокоїлись: що потрібно декларувати, для чого, кому буде доступною ця інформація? Багато питань без відповідей… Тим більше, що у страху великі очі. Аби зняти завісу переляку і пояснити нашим землякам, що таке податкова амністія, ми попросили розповісти основні її нюанси начальницю Державної податкової інспекції у м.Ужгороді Головного управління ДПС у Закарпатській області Марію БАДИДУ. Про це і більше у газеті ЯСНО.

Найстаріша вулиця Ужгорода

Якби каміння вміло говорити, то стіни замку та стара бруківка, що веде до ного, розповіли б дуже багато цікавого про минуле Ужгорода… такого, що невідомо навіть історикам та археологам. Але вони мовчать, тож доводиться дізнаватись про старовину з книжок, із фрагментів розкопок та із записів, що залишили наші попередники. Подробиці – у газеті ЯСНО.

Хабарництво, кнопкодавство, держзрада: у чому підозрюють народних депутатів і що їм за це може бути?

Хабарництво, несплата податків і навіть держзрада – ось лише частина справ, у яких фігурують депутати чинного скликання Верховної Ради. Наразі таких парламентарів 9.

Кого саме і в чому підозрюють? Якими можуть бути наслідки для них? І що самі народні обранці говорять про звинувачення на свою адресу? Найцікавіші деталі – у газеті ЯСНО.

Чому дітей варто привчати любити тварин

Останнім часом в Ужгороді коїться щось неймовірне. То закатованих мертвих кошенят із переламаними лапками, повиколюваними очима і понатикуваними туди квітами знаходять зоозахисники, то живцем закопаних цуценят. Якщо собачок вдалося відкопати і врятувати живими, то з кошенятками, на жаль, ситуація більш трагічна, останнє, яке знайшли живим, загинуло у ветеринарній клініці. Неймовірні деталі у газеті ЯСНО.

Як ми рятувалися від лікування туберкульозу, якого немає

Цього року моя дитина йде в перший клас. І окрім тривалого вибору школи (найближчу до нашого дому школу понівечено війною) ми зіткнулись із дивним квестом — проходженням медичної комісії перед школою. Моя дитина ніколи не ходила у дитячий садок — причин було декілька, основна з них — до будь-якого садка треба діставатися транспортом. Більше – у газеті ЯСНО.

Лікарка назвала причину, чому від цукру треба відмовитися назавжди

Цукор є важливим джерелом необхідної нашому організму глюкози, нагадує експерт.

«Не варто повністю відмовлятися від цукру, так як він важливий як джерело необхідної для організму глюкози», – заявила в інтерв’ю доктор медичних наук, професор, біотехнологиня Алла Погожева. Найцікавіше – у газеті ЯСНО.

60-річний чоловік самотужки виховує 11 усиновлених дітей

Направду унікальна історія сталася на Прикарпатті. 60-річний Роман Гулак – єдиний в Україні батько, який сам виховує 11 усиновлених дітей.

Усе почалося з того, що чоловік хотів усиновити одного хлопчика. Життя з дружиною, вчителькою, не вдалося – розлучилися через 1,5 року спільного життя. Якось він прочитав у газеті про усиновлення дітей. Тоді ж почав дізнаватися, чи має таке право одинокий чоловік. Про це і більше – у газеті ЯСНО.

Вагітна в 12. Школярка чекає дитину від 17-річного хлопця

У Дроздівці, Чернігівської області 12-річна Наталя чекає дитину від 17-річного хлопця, зараз вона на шостому місяці вагітності і проживає разом з батьком майбутньої дитини.

 «Я сиділа в хаті, вийшла на вулицю на лавочку в Інтернет зайти, коли заходить він у двір. Я спочатку засоромилась, почервоніла, як буряк була червона. Він запропонував статевий акт. Я спочатку відмовилася, а потім погодилася. Не знаю чому», — сказала дівчина. Більше цікавого – у газеті ЯСНО.

У школі був двієчником, зараз – власник автосалону. На зустріч однокласників не піду, але не через те, що загордився

Так трапляється у житті, що відмінники, від яких багато очікують, не реалізовують себе у житті, хоча від них багато хочуть, а ті, хто весь час пасе задніх і не подає надій, стають найбільш успішними і досягають висот. І ще… у багатьох школах через 20 або 25 років нерідко організовують зустрічі однокласників, та не всі на них приходять. І чому – газеті ЯСНО розповів її постійний читач – закарпатець Дмитро. Подробиці – у газеті ЯСНО.

Донька втекла з дому з моїм чоловіком, народила від нього дитину, а тепер просить мене прийняти їх із сином

Деколи люди, яким ми довіряємо, поступають із нами дуже негарно, завдають душевного болю і зраджують. Прикро, коли таке стається через рідних дітей. Свою історію газеті ЯСНО розповіла закарпатка Таміла. Неймовірні деталі – у газеті ЯСНО.

Батьки побили заступника директора місцевого ліцею

Просто неймовірний випадок. Батьки під час зборів перед початком навчального року побили заступника директора одного з місцевих навчальних закладів.Випадок трапився на Херсонщині.

Як повідомляє видання Улюблений Херсон, на зустрічі з батьками місцевого ліцею, що відбулася увечері останнього дня літа, жінку побили так, що та від удару по голові знепритомніла. І їй довелося викликати «швидку допомогу». Здавалось би, про таке знущання з педагога потрібно не те, що говорити – кричати. Але складається враження, що скандальну історію всіляко намагаються замовчувати.. Шокуючі деталі читайте у газеті ЯСНО.

Майор застрелив солдата через допис в Інтернеті. Отримав  5 років

Колишньому начальнику відділення зв’язку штабу військової частини В0849 Віталію Виннику присудили 5 років позбавлення волі за вбивство бійця ЗСУ Олега Томашука, який “засвітив” позиції військових на Донбасі в Instagram.

Як повідомляє “Судовий репортер”, вирок виніс Красноармійський міськрайонний суд Донецької області. Відомо, що навесні 2017 року солдати поїхали на стрільби на бойовій машині. Вражаючі подробиці – у газеті ЯСНО.

Мати трьох дітей задушила новонароджену доньку і на 2 доби залишила у ванній з брудними речами

У Миколаєві жінка вбила власну новонароджену дитину, тому що і так має п’ятьох дітей. Ще в серпні 2020 року, жінка, будучи матір’ю п’ятьох, зрозуміла, що знову вагітна. Вона нікому не повідомила, тому що рідні змусили б зробити аборт. Саме тому, в день пологів, вона пішла у ванну, де самостійно, без лікарів, народила дитину – дівчинку вагою 2575 грам зростанням 46 см. Вона загорнула немовля в рушник, поклала обличчям вниз в ванночку і прикрила одягом, в результаті чого дитина померла від асфіксії. Неймовірні деталі у газеті ЯСНО.

Господиня викинула собача з вікна п`ятого поверху. Тварина загинула

У Кривому Розі судитимуть жінку, яка жорстоко вбила домашнього улюбленця. Свідками кривавих подій стали сусіди. Вони й вимагають він правоохоронців всебічного розслідування та покарання винної особи.

Свідок розповідає: “Спочатку був глухий удар, дуже сильний, а потім крик собаки». Неймовірні деталі у газеті ЯСНО Більше цікавого – у газеті ЯСНО • Найцікавіші новини читай у газеті ЯСНО • Купи газету в кіоску або передплати на своїй пошті • Індекс 76076 • ЯСНО – газета №1 для життя! • ЗакарпатПост