Чому під час пандемій зростає кількість самогубств

Останнім часом у плані самогубств критична ситуація у США. Коли там Центр з контролю та профілактики захворювань провів опитування, він виявив, що кожен десятий серйозно замислювався про самогубство. Для молодих людей у ​​віці від 18 до 24 років результати були вражаючими: кожен четвертий замислювався про суїцид, пише газета ЯСНО.

• Серденько, купи свіжий номер газети ЯСНО •

Дослідники переконані, що виною всьому стало те, що через карантин у людей почалася депресія та загострилося почуття самотності, підкріплене економічними проблемами через втрату роботи.

Крім того, у США суттєво зросла кількість дзвінків на гарячі лінії довіри. Деякі служби в Америці спостерігали збільшення обсягу дзвінків у вісім разів.

Також зросла кількість молодих людей, які досі звертаються за психологічною допомогою, бо відчувають тривогу та занепокоєння.

Цікаво, що якщо прослідкувати за історією, то можна побачити зв’язок між рівнем самогубств та пандеміями.

Свого часу навіть римський поет Овідій, який жив ще до нашої ери, писав про те, що багато людей вбивали себе під час епідемії чуми, щоб “власною рукою вбити страх смерті”.

Зараз у людей найбільші страхи – залишитися без грошей, а карантин багатьох справді позбавив засобів для існування. Але вражає одна річ, чому  з життя найчастіше почали йти саме жінки, які це ж життя покликані давати.

При цьому раніше завжди скоювали суїцид у всьому світі більше чоловіки. Для прикладу, у Росії це співвідношення становить приблизно шість до одного. Утім саме жінки зараз почали почувати себе більш відповідальними за фінансове благополуччя родини і саме їх втратило роботу найбільше, тож вони зважувались на відчайдушні кроки • Цілу статтю читай у свіжому номері газети ЯСНО • Купи газету в кіоску або передплати на своїй пошті • Індекс 76076 • ЯСНО – газета №1 для життя! ЗакарпатПост