В аеропорту “Ужгород” запрацювала інструментальна система посадки літаків

Управління злетом та посадкою самолетів більше не здійснюється за правилами візуальних польотів.


Сьогодні, 10 вересня, літак авіакомпанії Windrose, виконав рейс із Києва, і приземлився в аеропорту Ужгорода з використанням аеронавігаційних приборів, а не за правилами візуальних польотів, як відбулося до цього.

Як пише ЦТС із посиланням на Інфопост, за словами директора департаменту інфраструктури Закарпатської ОДА Едуарда Маляра 9 вересня введено в дію зміни до аеронавігаційного простору Словаччини та аеропорту Ужгород, які вже можуть приймати літаки інструментально, і не “вручну”.

Також раніше Маляр проінформував на своїй сторінці у Facebook, що для переходу на інструментальні польоти була протестована робота всесвітньої системи аеропорту, опубліковані відповідні фотографії.

“Світова система буде використовуватися ще стара, і ми продовжимо ще раз на рік її сертифікат, але вже закуплено сучасну систему, яка буде монтуватись та використовуватись в аеропорту Ужгорода” – покоментував чиновник.

Крім того, зміни, що ступили у дію з 9 вересня в аеронавігаційному просторі Словаччини, делегували Україні правом управління частиною свого повітряного простору, необхідного для підйому / посадки літаків у аеропорту “Ужгород”.

ЗакарпатПост