АНОНС. Хабарництво, кнопкодавство, держзрада: у чому підозрюють народних депутатів і що їм за це може бути?

Хабарництво, несплата податків і навіть держзрада – ось лише частина справ, у яких фігурують депутати чинного скликання Верховної Ради. Наразі таких парламентарів 9.

• Серденько, купи свіжий номер газети ЯСНО •

Кого саме і в чому підозрюють? Якими можуть бути наслідки для них? І що самі народні обранці говорять про звинувачення на свою адресу?пише газета ЯСНО з посиланям на Радіо Свобода.

17 жовтня 2019 року генеральний прокурор Руслан Рябошапка звернувся до Верховної Ради з проханням надати згоду на притягнення до кримінальної відповідальності члена депутатської групи «Партія «За майбутнє» Ярослава Дубневича.

Справа, фігурантом якої став парламентар, стосується закупівлі стрілочної продукції за завищеними цінами через підконтрольні йому підприємства і заволодіння в результаті цього понад 93 мільйонами гривень коштів «Укрзалізниці».

31 жовтня 2019-го Верховна Рада задовольнила подання генпрокурора і дала дозвіл на притягнення Дубневича до кримінальної відповідальності, його затримання і арешт.

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду арештувала Дубневича 7 листопада 2019-го, але вже наступного дня він вийшов під заставу у 90 мільйонів гривень.

29 січня 2021 року Вищий антикорупційний суд на період судового слідства і розгляду справи наклав арешт на понад 100 тисяч доларів і понад 100 тисяч євро, які були вилучені у народного депутата під час обшуків.

Чи скористався він можливістю оскаржити це рішення і на якому етапі загалом перебуває зараз його справа, Дубневич прокоментувати Радіо Свобода відмовився. Раніше він неодноразово називав звинувачення на свою адресу необґрунтованими і заявляв про їх «політичне підґрунтя».

У разі доведення вини Дубневичу загрожує від 7 до 12 років позбавлення волі • Повний список 11 ужгородців, які прославили місто надрукований у газеті ЯСНО • Купи газету в кіоску або передплати на своїй пошті • Індекс 76076 • ЯСНО – газета №1 для життя! • ЗакарпатПост