Газета ЯСНО вручила відзнаку Мирославі Каламуняк, яка увійшла до 10 людей, якими пишається Закарпаття

Напередодні Дня Незалежності газета ЯСНО обрала 10 закарпатців, які стали відомими протягом останніх 30 років, і  які зробили вагомий внесок у процвітання області і про яких знають далеко поза межами Закарпаття.

До числа десятки найкращих увійшла почесна громадянка Ужгорода, генеральна директорка Ужгородської швейної фабрики «Парада» Мирослава Каламуняк.

Мирослава Каламуняк – людина, відома не лише в Ужгороді та Україні, але й далеко за її межами. Стару радянську швейну фабрику, яка могла так само, як і сотні інших у області, у часи, коли закривалися заводи,  зникнути, вона не тільки зберегла, але й зробила одним з найкращих підприємств області. Ця жінка-лідер є одним із найбільших роботодавців у краї, її працівники мають гідрі заробітні плати.

Брендом «Парада» Мирослава Каламуняк підкорила навіть західні ринки, про її продукцію добре знають у Америці. Була ужгородська директорка і в політиці – обралася депутатом обласної ради, займала посаду голови Великоберезнянської РДА. Утім зараз сконцентрувалася на роботі підприємства. Коли почалася пандемія, «Парада» першою в області почала шити маски, адже люди не мали, де їх купити і продавати за доступними цінами.

У Мирослави Каламуняк чимало різних державних нагород, вона кілька разів була «Лідером року», потрапляла до рейтингу «ТОП-100. Впливові люди Закарпаття» від  газети «НЕДІЛЯ», а відтак і «ЯСНО», а нещодавно вона стала «Почесним громадянином міста Ужгород».

Сьогодні, журналісти газети ЯСНО вручили Мирославі Михайлівні Каламуняк заслужену відзнаку.

ЗакарпатПост