На Закарпатті працює українсько-угорська міжвідомча робоча група з питань освіти

Голова облдержадміністрації Анатолій Полосков відкрив перший день важливої зустрічі українсько-угорської міжвідомчої робочої групи з питань освіти в розширеному форматі.

«Ми повинні покращувати якість організації освітнього процесу в поліетнічному середовищі нашого регіону, зокрема, що стосується викладання у школах з навчанням мовою національних меншин», — наголосив очільник області.

Зараз діють три експертні підгрупи з підготовки підручників, підвищення кваліфікації педагогічних працівників та вивчення питань української мови для учнів шкіл з угорською мовою навчання, що ознайомлюються з навчальними процесами та напрацьовують механізми покращення освітнього процесу. Представники міжвідомчої групи проводили засідання в Угорщині, Києві, Закарпатті та кілька разів відвідували заклади освіти нашого краю.

Разом із заступницею Міністра освіти і науки України Вірою Роговою і Державним секретарем Міністерства зовнішньої економіки і закордонних справ Угорщини Оршої Пачай-Томашіч, які очолють роботу групи, Надзвичайним і Повноважним Послом України в Угорщині Любов’ю Непоп, Надзвичайним і Повноважним Послом Угорщини в Україні Іштваном Ійдярто, Генеральним консулом Угорщини в Ужгороді Йожефом Бачкаі, головою Закарпатського угорськомовного педагогічного товариства Ільдікою Орос та іншими поважними гостями обговорили основні питання цього напрямку.

«Наш діалог допоможе досягнути бажаних результатів щодо забезпечення якісного освітнього процесу та середовища, створити комфортні умови для навчання і розвитку дітей в українському суспільстві», — зауважив Анатолій Полосков.

ЗакарпатПост