Закарпатських вчителів тероризують щепленнями

Звісно, відсоток щеплених чиновники «набивють» собі  найбільше за рахунок тих, у кого немає вибору, це – військові, правоохоронці, представники органів місцевого самоврядування та інші держслужбовці, пише газета ЯСНО.

• Серденько, купи свіжий номер газети ЯСНО •

Та оскільки їм щеплення уже зробили, а бажаючих мало, то зараз взялися за вчителів. Більше того, їх шантажують тим, що якщо 80% колективу не вакцинується, то саме на їхній совісті буде те, що школи переведуть на дистанційне навчання.

Як зауважила директорка департаменту освіти і науки, молоді та спорту Закарпатської ОДА Мар’яна Марусинець, якщо введуть «жовтий» рівень епідемічної небезпеки, то багато шкіл навчатимуться дистанційно або за змішаною формою, оскільки відсоток вакцинованих освітян залишається невисоким. Очільниця підрозділу закликає усіх відповідально поставитися до ситуації та вакцинуватися, аби забезпечити якісний освітній процес.

«Нас скликали на педраду і прийшли до нас лікарі. Говорили багато, та їх ніхто не слухав, – каже Марія, вчителька однієї  з закарпатських шкіл. – У колективі вакцинувалися може п’ятеро, інші не хочуть.  Теж не буду. Не хочу ризикувати здоров’ям. Ковідом я вже перехворіла, для чого зайву хімію у організм вводити. І так їмо продукти з супермаркетів суцільно оброблені незрозуміло чим, ще й незрозуміло чим колотися не буду. Змусити не мають права, це порушення конституційних прав людини»

Такої ж думки і її колега Поліна.  Жінка каже, що її сусідка вакцинувалася і через кілька тижнів перехворіла ковідом. Стверджує, що не довіряє  вакцинам.

«Моя родичка живе в Угорщині, – наголошує вона. Раділа, коли їй ввели першу дозу. А увечері її госпіталізували до лікарні з температурою вище 40. Кілька днів там пролежала, поки прийшла до норми. Потім вкололи їй другу дозу. А днями зателефонувала, що вже третю прийняла. Щоправда, реакції більше не було. Однак незрозуміло, що потім четверту, п’яту треба буде колоти? А, може, щеплення щомісячно запровадять? На мою думку це все просто бізнес! Фармацевти зараз зривають куш!»

Однак не всі такої думки • Цілу саттю читай у газеті ЯСНО • Купи газету в кіоску або передплати на своїй пошті • Індекс 76076 • ЯСНО – газета №1 для життя! • ЗакарпатПост