АНОНС. Як у мене хотіли викрасти 4 тисячі гривень

В Інтернеті кишить шахраями і вони придумують все нові і нові схеми ошукати людей. Просто не вкладається в голову, до яких вони хитрощів вдаються, якщо ви розмістите на одному з популярних сайтів оголошень оголошення про те, що хочете щось продати, пише газета ЯСНО.

В один момент у житті я відмовилася від продуктів тваринного походження, перестала їх не тільки їсти, але й одягати речі зі шкіри та хутра. При цьому у моїй шафі були дві норкові шуби, які без використання там лежали. Тож я вирішила їх продати.

Сфотографувала. Розмістила оголошення. Поставила ціну – 4 тисячі гривень. Уже через кілька хвилин мені зателефонувала жінка. Вона говорила дуже ввічливо, питала, у якому стані одна з шуб, просила сфотографувати ще і скинути фото у вайбер. Я так і зробила. Потім вона запитала, коли я можу відправити товар, сказала, що одразу після поступлення грошей на картку. Ми домовилися, що вона скине їх після 17 години і я одразу ж піду на пошту і вишлю їй шубу.

На цьому нібито ми все вирішили. Інша шуба залишалася вільною. І саме з приводу її продажу мені почали надходити повідомлення у вайбер. Одна з покупчинь, записана як Ольга спитала, чи це я продаю шубу. Відповіла  їй, що так. Поцікавилася станом, написала, що в ідеальному, ще й розповіла про причину, чому продаю. Тоді вона написала, що оформила оплату на сайті оголошень, скинула нібито чек,  а насправді  посилання, за яким нібито потрібно підтвердити операцію, щоб отримати гроші. Для підтвердження вводиться і номер картки, і термін її дії, і код. Після цього шахраям стають відомі усі ваші дані. Тоді вона попросила надіслати смс із кодом підтвердження • Повний текст читай у газеті ЯСНО • Купи газету в кіоску або передплати на своїй пошті • Індекс 76076 • ЯСНО – газета №1 для життя! • ЗакарпатПост