Серед закарпатців найменше вірять у силу вакцини у Тячівському та Рахівському районах, а також у Хусті

Більшість закарпатців проти вакцин проти коронавірусу. Утім є й такі, то з радістю дозволяє собі вкороти дозу препарату, пише газета ЯСНО.

• Серденько, купи свіжий номер газети ЯСНО •

«Мені вкололи вже дві дози. Маю ковід паспорт. Зараз я спокійний, впевнений, що якщо і заражуся. То не помру, – переконує Василь. – Я часто їжджу за кордон. Багато контактую з людьми. Непокоївся, коли почалася пандемія. Тепер же спокійний. Жодних побічних ефектів після щеплення не мав, тільки почервоніння на руці. Це ж не так страшно, як лежати тижнями під апаратом штучної вентиляції легень! У мене від коронавірусу помер батько. Ми з дружиною тільки дивом не заразилися. Обоє зробили щеплення, аби почуватися у безпеці!».

Підтримує чоловіка і Юлія. Вона фармацевт і переконана, що щеплення ефективні.

«Коли нас щось заболить, ми приймаємо ліки. Вони коштують дорого. А щеплення роблять безкоштовно, – каже вона. – Такий шанс упустити безглуздо!».

А ті, хто виступає проти щеплень придумують все нові й нові шляхи, аби уникнути вакцинації.

Як розповіла газеті ЯСНО постійна читачка Валентина, у неї в селі пішли на хитрість.

«Людина записується  на щеплення. Іде на прийом. Там заповнюють усі документи. Тільки укол медсестра не вводить, а просто викидає. Усе виглядає переконливо. Потім можна офіційно отримати сертифікат і не треба труїти себе невідомо чим», – ділиться думками жінка.

Звісно, перевірити таку інформацію неможливо, але їй можна повірити, адже закарпатці – люди винахідливі. І ПРЛ тести у нас перші в Україні почали підробляти.  Тому нюанси у вакцинації також можливі.

Цікаво, що серед закарпатців найменше вірять у силу вакцини у Тячівському та Рахівському районах, а також у Хусті. Саме в цих регіонах щеплень зроблено найменше. Найбільше ж в Ужгороді. Вакцинуватися від коронавірусу чи ні – справа особиста. Змусити до цього ніхто нікого не має права. Тим більше, що організм кожної людини індивідуальний, хтось перехворів, а хтось може мати алергічні реакції чи інші протипоказання…  Крім того, 100-відсоткової гарантії ефективності своєї продукції жодна з компаній-виробників вакцин не дає • Цілу саттю читай у газеті ЯСНО • Купи газету в кіоску або передплати на своїй пошті • Індекс 76076 • ЯСНО – газета №1 для життя! • ЗакарпатПост