В Ужгороді відкрили мініскульптурку Горянської ротонди. ВІДЕО

Мініскульптурку Горянської ротонди відкрили й освятили 26 вересня в мікрорайоні Горяни в Ужгороді. Це 49-та за рахунком скульптура в обласному центрі Закарпаття. Про це Суспільному розповів настоятель ротонди Богдан Савула. За його словами, зробили мініскульптурку з бронзи за пожертви вірян скульптор Роман Мурник та коваль Степан Руснак.

Закарпатські оголошення
Дай оголошення в газету — дзвони: 050 222 50 50, 067 666 90 90, 0312 61 99 99

О 12 годині, після літургії, на подвір’ї Горянської ротонди відкрили та освятили мініскульптурку. Ідею зробити її подав настоятель цього храму Богдан Савула.Мініскульптурку Горянської ротонди відкрили та освятили в УжгородіСуспільне Закарпаття

“Узагалі Горянська ротонда – це такий духовний центр, як Ватикан для Риму, тому для Ужгорода це є така локація, яка приваблює туристів і паломників, мистецтвознавців, тому вирішили таким способом зробити ще одну можливість робити гарні фото, і щоб ротонда так само була в такій туристичній мапі Ужгорода ще якимось пунктиком добавлена. Це спонсорська підтримка добрих людей, котрі не бажали себе афішувати”, — розповів настоятель храму.

Мініскульптурку Горянської ротонди за місяць зробив Роман Мурник.

“Ми орієнтувалися на історію. Це найстаріша будівля круглої форми, тому щоб було ближче до історії, то вона основна, — розповів скульптор Роман Мурник. — Поставлена на книзі – це типу Старий і Новий Завіти, альфа і омега. Бронза, патина, щоб виглядало більш маслянисто й благородно”.Мініскульптурку Горянської ротонди відкрили в УжгородіСуспільне Закарпаття

За словами настоятеля Горянської ротонди Богдана Савули, камінь, на якому розмістили мініскульптурку, взяли з радванського кар’єру в Ужгороді.

ЗакарпатПост