Газета ЯСНО продовжує вручати відзнаки людям, якими пишається Закарпаття: Наталія Петій-Потапчук

Напередодні Дня Незалежності газета ЯСНО обрала 10 закарпатців, які стали відомими протягом останніх 30 років, і  які зробили вагомий внесок у процвітання області і про яких знають далеко поза межами Закарпаття.

До числа десятки найкращих увійшла керівниця Закарпатського академічного народного хору Наталія Петій-Потапчук.

Нагороду їй вручив Голова Редакційної Ради газети ЯСНО Михайло Носа.

«Молитва за Україну» у День Незалежності» стала щорічною доброю традицією Ужгорода завдячуючи саме цій тендітній та мужній і незламній духом жінці.

Заслужений академічний Закарпатський народний хор — одна з візитівок області. Мелодійні закарпатські пісні він виконує не лише в обласній філармонії, але й у багатьох країнах Європи. Крім того, постійно хор влаштовує різні цікавинки, скажімо, невідомі раніше закарпатцям арт-моби, за допомогою яких дозволяє присутнім відчути дух різних епох, виступаючи з театралізованими дійствами у скансені чи прямо на вулицях Ужгорода.

Долучає до творчості Наталія Петій-Потапчук і талановиту молодь, і дітей, яким допомагає розвинути таланти.  Без виступів цього колективу на Закарпатті не обходиться жодне велике державне свято. При цьому виступи Закарпатського народного хору – це завжди ціле шоу, яскраве, насичене, колоритне та автентичне.

Наталія Петій-Потапчук – заслужений працівник культури України, володарка ордену княгині Ольги І ступеня, неодноразовий «Лідер року» та учасниця рейтингу «ТОП-100. Впливові люди Закарпаття» від  газет «НЕДІЛЯ» і «ЯСНО» 

ЗакарпатПост