Закарпатські митники вилучили сучасні айфони,які водій рейсового автобусу хотів завезти в Україну

Порушення сталося на українсько-угорському кордоні…

Вчора пізно ввечері (27.09) на митнийпост «Тиса» Закарпатської митниці заїхав рейсовий автобус маршрутом «Наполі-Борщів»під керуванням 31-річного водія.

Під час проходження митного контролю у «червономукоридорі» перевізник задекларував товар – понад 2 тис кг вживаного одягу тавзуття в кількості 30 місць. Усно підтвердив, що не переміщує товари, якіпідлягають обов’язковому декларуванню та оподаткуванню.

Втім, при перевірці салону автобусузакарпатські митники виявили під пасажирськими сидіннями не задекларовані мобільнітелефони, смарт-годинники та ноутбук в загальній кількості 53 шт. Частина з нихзнаходилися у сумках для нутів та сумках для харчів.

Горе-водій визнав товар іноземного виробництвасвоєю власністю. Відносно нього інспектори склали протокол про порушення митнихправил за статтею 472 Митного кодексу України, яка передбачає накладенняштрафу в розмірі 100 % вартості предметів правопорушення та їх конфіскацію,

Наразі мобільні телефони Iphone 7, 8, 10Max,11Pro,12Pro та 13Proторгівельноїмарки «Apple»; мобілки «Galaxy» А32 та S20FE 5G торгівельної марки«Samsung», смарт-годиники Series5та 6; ноутбук Galaxy Book Pro930XDB-KF1торгівельної марки «Samsung», орієнтовноювартістю понад 600 тис грн, вилучено на склад митниці. Остаточну їхню вартістьвизначить спеціаліст-експерт.

Справу скерують до суду, який і вирішитьдолю незаконних предметів правопорушення.

ПресслужбаЗакарпатської митниці

ЗакарпатПост