Найкрасивіші місця на Закарпатті, які варто відвідати цієї осені. Гора Гостра

Осінь – пора особлива, романтична. Уже немає спеки, але ще й не дуже холодно. Саме час для подорожей. На Закарпатті восени дуже гарно, ліси стають просто казковими, струмки, ріки та водоспади повноводними, а ще й грибів довкола сила-силенна. Чим не привід, аби їх побачити, сфотографувати, активно відпочити та насолодитися краєвидами? Газета ЯСНО зібрала найкрасивіші місця, які варто побачити цієї осені на Закарпатті.

• Серденько, купи свіжий номер газети ЯСНО •

Гора Гостра

Розташована на межі Великоберезнянського та Воловецького районів.

Гора складається з двох практично однакових вершин: 1405,2 та 1404,3 метрів висотою. Є ще одна вершина, дещо менша. Назва походить від форми, яка нагадує гострий шпиль.

Про гору існує цікава легенда.  Колись давно у цій місцевості жили пастухи, які на горі Гострій пасли худобу.Один із них закохався у молоду вродливу дружину священника. Жінка була порядною і, хоч не кохала чоловіка, бо її за нього видали силою, та й на залицяння хлопця уваги не звертала.  Та занадто вже наполегливим був Іван і коли бачив її, засипав компліментами. Інші пастухи все бачили і не стерпіли – розповіли ревнивому старому священику. Не стерпів той такої нахабності і підкинув у торбину Івану золотий хрест і храму, а заодно викликав жандармів, звинувативши парубка у крадіжці. Коли хлопця заарештували, Марія зрозуміла, чиїх рук то справа і вирішила піти від чоловіка в монастир. У той час такий вчинок був великою рідкістю, тож про неї дізналися усі горяни. Навіть на честь Марічки назвали ягоду що росте у гора – чорницю… вона така ж чорнява, як було волосся у вродливої попівни • Повний текст читай у газеті ЯСНО • Купи газету в кіоску або передплати на своїй пошті • Індекс 76076 • ЯСНО – газета №1 для життя! • ЗакарпатПост