Читайте у свіжому номері газети ЯСНО №39

Платні дороги: 75 гривень за легковика і 420 – за вантажівку

Коли на Закарпатті з’являться платні дороги та скільки потрібно буде платити за проїзд

У Зеленського будівництво доріг – ідея фікс. І вона справді добра, адже дороги в нас були у вкрай занедбаному стані, усі у ямах. Як  довго протримається асфальт тепер – покаже час, але поки що їздити стало справді комфортніше. Інша справа, що б не робилося в регіонах – усе пресслужби облдержадміністрацій підписують під проєкт Президента «Велике будівництво», зокрема, на Закарпатті. Більше – у газеті ЯСНО.

• Серденько, купи свіжий номер газети ЯСНО •

Недосяжні пенсії, космічні борги, осиротіле МВС та Зе-універ: найцікавіші цифри нового бюджету

На що депутати планують витрачати гроші у 2022 році

Кабінет міністрів вніс до парламенту проєкт державного бюджету на 2022 рік. І хоча депутати його ще не підтримали, а підсумкові цифри точно зміняться, пропонуємо подивитися на деякі цікаві статті, які держава хоче профінансувати мільйонами чи мільярдами гривень. Про це і більше у газеті ЯСНО.

Вдову з шістьма дітьми та вдівця з єдиною донькою Бог поєднав любов’ю та шлюбом

Ярослав Михалевський і Надія Стаднік рано овдовіли. Проте доля подарувала їм ще один шанс знайти свою половинку і створити нову щасливу сім’ю.

Ярослав, як і будь-який батько, мріяв про дітей. Але його дружині Любі лікарі категорично заборонили народжувати, бо вона мала дуже складну хворобу серця. Подружжя молилося Богу, щоб була у них дитинка. І Господь почув їхні молитви. Попри всілякі заборони лікарів, з Божою допомогою, у Михалевських народилася здорова дівчинка – донечка Евеліна. Подробиці – у газеті ЯСНО.

Вдову з шістьма дітьми та вдівця з єдиною донькою Бог поєднав любов’ю та шлюбом

Ярослав Михалевський і Надія Стаднік рано овдовіли. Проте доля подарувала їм ще один шанс знайти свою половинку і створити нову щасливу сім’ю.

Ярослав, як і будь-який батько, мріяв про дітей. Але його дружині Любі лікарі категорично заборонили народжувати, бо вона мала дуже складну хворобу серця. Подружжя молилося Богу, щоб була у них дитинка. І Господь почув їхні молитви. Попри всілякі заборони лікарів, з Божою допомогою, у Михалевських народилася здорова дівчинка – донечка Евеліна. Найцікавіші деталі – у газеті ЯСНО.

Їй було важко рахувати в межах сотень, та вона стала відомою на всю Європу

Історія українки, яка стала першою в державі акторкою із синдромом Дауна

На вигляд їй років п’ятнадцять. Насправді – тридцять чотири. Вона зустрічає мене зі стриманою посмішкою. У неї щойно завершилося тренування з гімнастики і в її графіку з’явився вільний час. В кав’ярню не йдемо. Вона дуже любить кав’ярні і вони збурюють у ній стільки емоцій, що там їй буде не до моїх питань. Її повністю захопить світ тістечок і декору. Неймовірні деталі у газеті ЯСНО.

Унікальні Карпати: Де на Закарпатті є скеля, яка вразила послів Івана Грозного

Одним із найдивовижніших та наймістичніших місць українських Карпат є, безумовно, Карстовий міст, розміщений посеред найбільшого у Європі букового пралісу у Карпатському біосферному заповіднику. Аби його побачити, треба приїхати в с. Мала Уголька на закарпатській Тячівщині. Більше – у газеті ЯСНО.

Тато в декреті: чи стане «жіночий» обов’язок і добровільною справою чоловіків

Днями моя сусідка поділилася «страшною» новиною: на роботі її колега пішов у декретну відпустку. Сусідка не може прийти до тями: як це так, чо-ло-вік буде сидіти вдома з дитиною, в той час як жінка буде «вкалувати» на роботі. «Не розумію, як його дружина погодилася на таке – це ж повісила собі на шию ще одну дитину, але дорослу. Бідолаха», – зробила висновок сусідка. А мені стало цікаво: добре це чи погано, коли за новонародженим у перші роки життя буде доглядати тато. Звісно ж, мама у всьому допомагатиме. Найцікавіше – у газеті ЯСНО.

Розлучилися через 10 хвилин після розпису, а через 23 роки одружилися знову

Деколи життя підносить нам не зовсім приємні сюрпризи, а часом непорозуміння можуть стати причиною людської трагедії. Своєю історією з газетою ЯСНО поділився закарпатець Дмитро. Чоловік просить людей ніколи не приймати поквапливих рішень, не розібравшись у ситуації і тому розповідає про те, що колись трапилося з ним самим. Про це і більше – у газеті ЯСНО.

10 років чоловік звинувачував мене, що не можу мати дітей. А коли завагітніла, пішов, заявивши, що не від нього

Деякі родини розпадаються у найбільш хвилюючі миті, коли, здавалося б. потрібно лише радіти… І нерідко причиною розлучень стають діти. Своєю історією з газетою ЯСНО поділилася закарпатка Марія. Більше цікавого – у газеті ЯСНО.

9-річний школяр через трюк у Інтернеті втратив частину кишківника і ледь не помер

Британський школяр повторив вірусний трюк з TikTok і потрапив на стіл хірурга. Як повідомила мама хлопчика, йому знадобилась термінова операція на органах черевної порожнини. 9-річному Джеку Мейсону видалили апендикс, тонку кишку і 30 см товстої кишки після того, як він проковтнув кілька крихітних магнітів для пірсингу, що імітують проколювання язика. Подробиці – у газеті ЯСНО.

Хворобу роками не могли побачити лікарі. Чоловік поставив на ноги вчительку без жодної таблетки

Бахмутянці Надії, яка вже 36 років навчає дітей, ще в дитинстві діагностували хворобу спини. Жінка місяцями не могла рухати рукою та нормально спати. Але за 10 днів у мануального терапевта Олександра Тесліна вона повернулася до нормального життя. Далі розповідь Надії від першої особи. Неймовірні деталі – у газеті ЯСНО.

Стало відомо, скільки українці щомісяця витрачають на лікування та препарати

З минулого року частка тих, хто нічого не витрачає на лікування, зменшилась удвічі й становить 6%.

Ілюстративне фотофото з відкритих джерел

В середньому на місяць українці витрачають на ліки та лікування від 200 до 500 грн незалежно від регіону проживання. Шокуючі деталі читайте у газеті ЯСНО.

Жінка прокинулася майже через годину після смерті

В американському штаті Меріленд сталося медичне диво: Кеті Паттен 45 хвилин пробула в стані клінічної смерті, і повернулася до життя перед народженням восьмої внучки. Вражаючі подробиці – у газеті ЯСНО.

У центрі міста чоловік стріляв зі зброї та викрав дівчину

На зупинці громадського транспорту 35-річний чоловік вистрілив зі зброї та змусив дівчину сісти в його машину. Після цього чоловік поїхав у Кременчук, де його й затримали поліціанти.

Як повідомляє Полтавське телебачення, два постріли з невідомої зброї та викрадення дівчини поблизу зупинки громадського транспорту. У Полтаві на вулиці Симона Петлюри 34-річний чоловік влаштував стрілянину. Невідомий вийшов з автівки, почав сваритися з дівчиною, яка купувала каву у кіоску, а потім змусив сісти її у машину та відвіз її у невідомому напрямку. Неймовірні деталі у газеті ЯСНО.

Пішла, бо думала, що нікому не потрібна: через 21 рік блукань матір п’яти дітей повертається додому

Весь цей час діти шукали свою матір.

Довгий шлях додому. Жінка, яку діти знайшли через 21 рік, сьогодні повертається в рідний дім. ТСН розповідала неймовірну історію безпритульної, якій одеські волонтери допомагали відновити документи. Тоді з’ясувалося – у жінки є житло на Полтавщині та п’ятеро дітей. І два десятиліття вони шукали матір. Найцікавіше – у газеті ЯСНО.

5-класник прямо в школі по-звірячому побив рідну бабусю

У Дніпрі 5-класник на території школи жорстоко побив свою бабусю – постраждала пенсіонерка отримала численні удари по голові та обличчю до крові. Вражаючі подробиці – у газеті ЯСНО.

Забрав із дитсадка і задушив: рідний батько вбив 3-річного сина

У Глухові Сумської області напередодні зник батько з трирічним сином, якого чоловік забрав з дитсадка. Додому вони не повернулися. Поліція, місцеві жителі та волонтери до ранку прочісували вулиці міста, опитували можливих свідків, переглядали записи з камер відеоспостереження, інформацію про зниклих поширили в мережі. Більше цікавого – у газеті ЯСНО.

Відсидів у тюрмі за вбивство батька, вийшов і до смерті забив матір

Просто не вкладається у голову, на що здатні деякі невдячні діти! Цей чоловік позбавив життя спочатку рідного батька, а потім і матір! Чим не догодили йому рідні – загадка. Але, як переконують знайомі, батьки любили непутнього сина і все йому пробачали, хоча той весь час «вляпувався» у якісь кримінальні історії і водився з сумнівними компаніями, зловживав алкоголем. Вражаючі деталі – у газеті ЯСНО.

Щур-сапер, що має золоту медаль за героїзм, вийшов на пенсію

Вчені давно виявили, що деякі види гризунів можна використовувати для пошуку мін і снарядів, що залишилися в землі. Їх навчають реагувати на певні хімічні сполуки, які містяться у вибухових речовинах, і завдяки цьому вони ігнорують звичайний металобрухт. Знайшовши вибухівку, вони починають рити землю, тож до робіт вже підключаються сапери. Шокуючі подробиці у газеті ЯСНО.

Чоловік прийшов у клініку і приніс ветеринару найнесподіванішого пацієнта

Але лікар не посміявся, а відразу приступив до лікування!

Чоловік прийшов у клініку і приніс ветеринару найнесподіванішого пацієнта. Але лікар не посміявся, а відразу приступив до лікування. Що ж відбувалося далі – у газеті ЯСНО.

Несподіваний гість влаштував жінці переполох, сховавшись у пральну машину

Він був рудим і пухнастим. Несподіваний гість влаштував британці переполох, сховавшись у пральну машину. Він був рудим і пухнастим. Мешканка Лондона на ім’я Наташа Праяг в понеділок ввечері ненадовго вийшла з дому до машини, яка стояла у дворі, і залишила вхідні двері відкритими. Дівчина і не думала, що всього за пару хвилин в будинок може хтось проникнути. Але вона помилилася. Неймовірні деталі у газеті ЯСНО.

Лікарка перетворила будинок на притулок для 28 врятованих кішок

 У кожної з тварин особливі потреби або травматичне минуле.

38-річна Наталі Проктер з міста Отлі графства Уест-Йоркшир зізналася, що в дитинстві вона не любила кішок. Але зараз у неї і її коханого, 40-річного Аль Ферта, десятки цих вихованців. Всього пара врятувала понад 150 кішок з усього світу, а 28 з них залишилися жити з ними в їхньому будинку з чотирма спальнями. У кожного з тварин особливі потреби або травматичне минуле. Багато було підібрано на вулиці, також є сліпі кішки або вихованці, які відчувають проблеми з ходьбою  Більше цікавого – у газеті ЯСНО • Найцікавіші новини читай у газеті ЯСНО • Купи газету в кіоску або передплати на своїй пошті • Індекс 76076 • ЯСНО – газета №1 для життя! • ЗакарпатПост