Найкрасивіші місця на Закарпатті, які варто відвідати цієї осені. Водоспад Воєводин

Осінь – пора особлива, романтична. Уже немає спеки, але ще й не дуже холодно. Саме час для подорожей. На Закарпатті восени дуже гарно, ліси стають просто казковими, струмки, ріки та водоспади повноводними, а ще й грибів довкола сила-силенна. Чим не привід, аби їх побачити, сфотографувати, активно відпочити та насолодитися краєвидами? Газета ЯСНО зібрала найкрасивіші місця, які варто побачити цієї осені на Закарпатті.

• Серденько, купи свіжий номер газети ЯСНО •

Водоспад Воєводин

Також у цій місцевості можна побачити мальовничий водоспад Воєводин. Дістатись до нього достатньо складно, але це робить його ще цікавішим.

Водоспад Воєводин знаходиться на Перечинщині неподалік від села Жденієво.

Водограй берхливий, зривається з висоти 24 метрів, і є частиною потоку з тією ж назвою. Потік бере свій початок на полонині Руні, тече глибокою ущелиною, а далі впадає в річку Шипіт. Колись водоспад мав два рукави: лівий та правий, але сьогодні його вигляд змінився. Потік тече лише правим руслом, а ліве завалене гірським камінням.

Звідки походить назва водоспаду? Хоча вона звучить дещо войовничо, за однією з версій, нічого спільного з війною та воєводами назва не має — вона утворена від словосполучення “вой (рев) води”, адже водограй грізно шумить, зриваючись із крутих скель.

Інша версія назви водоспаду пов’язана з легендою, в якій розповідається, що в цьому водоспаді колись дуже любила купатися донька воєводи Невицького замку. Саме на честь дівчини, ім’я якої ніхто не пам’ятає, водоспад і має таку назву. А одного азу під час купання парубок із Перечина, який давно і таємно її кохав, заховав від неї одяг. Та дівчина не впала у відчай, спокійно пішла берегом шукати злодія і не думаючи прикривати свої принади. Хлопець, побачивши таку красу, мало не знепритомнів. Він одразу віддав їй одежину і попросив вибачення. Дівчина давно бачила, що він за нею стежить і теж не була до нього байдужою. Тож сама запропонувала не приховувати нічого і розповісти, що він від неї хоче. Хлопець  зізнався, що кохає її і попросив вийти за нього. Молодиця погодилась. Батьки не заперечували, бо молодик був із багатої родини. Вони жили довго і щасливо й усім розповідали з посмішкою історію свого знайомства • Повний текст читай у газеті ЯСНО • Купи газету в кіоску або передплати на своїй пошті • Індекс 76076 • ЯСНО – газета №1 для життя! • ЗакарпатПост