Нардеп-кнопкодав від Закарпаття, незважаючи на беззаперечні докази, не визнає себе винним у порушенні

Закарпатський нардеп-мажоритарник із депутатської групи “Довіра” Владіслав Поляк заперечує очевидні речі, відзняті на відео, й не визнає себе винним у кнопкодавстві. Про це він заявив у Печерському суді Києва, чергове засідання якого відбулося в середу, 29 вересня, пише  Чесно.

Закарпатські оголошення
Дай оголошення в газету — дзвони: 050 222 50 50, 067 666 90 90, 0312 61 99 99

Прокурор зачитав нардепу обвинувальний акт:

“Усвідомлюючи протиправний і суспільно небезпечний характер своїх дій, передбачаючи їх наслідки у разі їх настання, використавши для своїх злочинних цілей робоче місце відсутнього в той день народного депутата України Петьовки та систему електронного голосування… “Рада-3”, застосувавши персональну електронну картку іншого народного депутата України, особу якого в ході досудового слідства не встановлено, шляхом натискання кнопки “за” (Владіслав Поляк – прим. ред.) особисто вчинив голосування за поправку №1223 до законопроєкту “Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо обліку земель сільськогосподарського призначення”. Аналогічні дії Поляк вчиняв ще двічі, крім названого першого разу, – за поправку №1226 і №1420.

На запитання судді, чи зрозуміле нардепу обвинувачення і чи визнає він себе винним, Поляк відповів що зміст обвинувачення йому зрозумілий, але винуватим себе не визнає і надавати покази не відмовляється.

Наступне засідання призначено на 1 грудня на 09.00.

Як відомо, кримінальне провадження щодо Поляка було розпочато після того, як його викрили на кнопкодавстві й надали правоохоронцям відеодокази. Поляк щонайменше тричі вдався до неособистого голосування на пленарному засіданні 21 лютого. Неперсональне голосування — це порушення Конституції України.

ЗакарпатПост