Патрульному, що скоїв аварію з двома загиблими ще торік, нарешті оголосили підозру

Слідчі ДБР повідомили про підозру інспектору патрульної поліції в Закарпатській області, який спричинив ДТП із двома загиблими у 2020 році.

Дорожньо-транспортна пригода набула суспільного резонансу у місцевих ЗМІ, але розслідування фактично не проводилось, доки перший заступник Генерального прокурора не передав справу слідчим ДБР, – повідомляє пресслужба ДБР на офіційному сайті.
У максимально стислі строки слідство встановило, що поліцейський перед вчиненням ДТП не спав майже 23 години, здебільшого перебував за кермом автомобіля і в один день вирішив з’їздити до Києва та повернутись назад до Ужгорода.

Вночі 12 червня 2020 року він рухався по трасі «Київ-Чоп», перебуваючи за кермом автомобіля.

Незважаючи на недостатню видимість через дощ, поліцейський виїхав на зустрічну смугу для обгону іншого авто і зіткнувся з мотоциклом. Водій та пасажир мотоцикла померли на місці.

Патрульний поліцейський підозрюється у порушенні правил безпеки дорожнього руху, що спричинило загибель кількох осіб (ч. 3 ст. 286 КК України).

Йому може загрожувати покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років. Досудове розслідування триває.

Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні здійснює Офіс Генерального прокурора, оперативний супровід – ГОУ ДБР.

ЗакарпатПост