В Ужгороді між лебедями відбуваються справжні війни

Птахи довели, що вірності між ними не існує

В Ужгороді на Кірпічці серед лебедів твориться щось неймовірне. Тамтешні мешканці довели, що лебедина вірність – не більше, ніж міф, вигаданий людьми для поетизації почуттів, пише газета ЯСНО.

• Серденько, купи свіжий номер газети ЯСНО •

Насправді, птахи деякі живуть таким же непутнім життям, як і багато людей і навіть зраджують одне одному.

Так сталося, що Лебідь Татко, один з перших лебедів, що оселився в Ужгороді, уже двічі втратив партнерку. Перша лебідка, яку називали Мамкою, із якою на Кірпічці вивів перший в місті виводок лебедят, трагічно загинула, розбившись під час польоту об міст на Ужі.  Відтак за кілька місяців Татко знайшов собі іншу лебідку – Леді Гагу, що прилетіла з Угорщини, про що зоозахисники дізналися через кільце на її лапці. Із Леді Гагою Татко теж привів на світ малюків. Вони оселилися на чорних озерах. Та торік чомусь пара покинула малят і перелетіла на Кірпічку, де почалася війна за територію.

У той час там мирно жили Фері та Місічка з єдиним лебедям. Дорослих пара прогнала і жила собі з малюком, якого теж спочатку ганяла, але потім мирилася.

Як каже волонтерка Алла Мушак, та Масічка в Ферія загадково зникла і він знайшов собі іншу, яку теж назвали Масічкою. Так із нею у цьому році пара вивела на Кірпічці нових лебедят.

А тим часом на чорних озерах невідомо як зникла Леді Гага, а потім і лебедята.  Згорьований лебідь Татко шукав їх, літав на Уж, та марно. Нещодавно він повернувся на Кірпічку і почав нові війни за територію із Ферійом. Нещсний батько сімейства змушений виходити на берег, або переховуватися в очереті, бо від родини йти він нехоче.

Та лебідь Тато закрутив любов із Масічкою і вони зараз плавають разом. Лебедята ж якось самі по собі… Фері став непотрібним. Хоч він завжди поруч… та дісатия до своїєї лебідки тепер не може, бо й вона почала йогопроганяти.

Чи не дива?! А кажуть, вірність до смерті!

Звісно, зрада не робить лебедів якимось злочинцями, це не применшує любові до них. Це ж природа і там свої закони. Утім невідомо чому, поетизуючи цих  прекрасних королівських птахів, люди вигадали міф про їхню вірність • Більше цікавого читай у газеті ЯСНО • Купи газету в кіоску або передплати на своїй пошті • Індекс 76076 • ЯСНО – газета №1 для життя! • ЗакарпатПост