Які професії зараз найбільш затребувані у роботодавців

Нам вдалося проаналізувати дані сайту  Work.ua і дізнатися, кого ж найбільше бажають бачити у своєму колективі українські роботодавці.

На першому місці спеціальності у сфері торгівлі. Це один з найпопулярніших запитів роботодавців. Маленький, середній та великі бізнеси, які щось виробляють чи продають, завжди шукають продавців. Ця вакансія ще довго буде в топі, адже навіть інтернет-магазинам чи онлайн-сервісам, які надають послуги, потрібні люди, котрі будуть ці послуги пропонувати споживачам, пише газета ЯСНО.

Щоб стати гарним продавцем, потрібно вміти та любити багато спілкуватися, володіти талантом переконання, бути готовим постійно покращувати свої навички, дізнаватися більше про техніку продажів та знатися на тому товарі чи послузі, яку доведеться продавати.

Згідно зі статистикою Work.ua, середня зарплата продавця в Україні складає 9000 гривень, при цьому максимальна можлива зарплата сягає 40 000 гривень.

Друга за популярністю професія – кухар.

Так само, як люди готові постійно щось купляти, вони також хочуть їсти. А комусь треба їм годувати. Саме тому кухарі мають попит серед роботодавців. У кафе, ресторани, до шкіл та садочків чи навіть у сім’ю шукають кухарів різних кваліфікацій та з різним стажем роботи.

Щоб стати кухарем, потрібно вміти смачно готувати, бути готовим до великих навантажень (адже кухарі, як правило, працюють стоячи майже усю зміну), вміти працювати в команді.

Середня зарплата кухара в Україні становить 10 000 гривень, а максимальна доходить до 120 000 гривень.

Ще одна дуже затребувана спеціальність – бухгалтер.

Де продажі, там і бухгалтерія. Тому для бухгалтерів завжди знайдеться робоче місце. Вони потрібні майже у кожній компанії, до того ж, знайти насправді високопрофесійного бухгалтера не так вже й просто.

Щоб стати бухгалтером, потрібно добре знати математику та основи економіки, трудове законодавство, статистику і фінанси, бухгалтерські програми типу «1С: Бухгалтерія» та просто любити цифри та підрахунки.

Середня зарплата бухгалтера в Україні, за даними Work.ua, — 10 000 гривень, а максимальна — до 50 000 гривень.

Четверта за популярністю вакансія – касир.

Сьогодні кількість різноманітних маркетів, торговельних центрів та майданчиків постійно зростає, як, власне, і потреба у тих, хто працюватиме за касою.

Щоб стати касиром, потрібно мати навички роботи з касовим апаратом, знати 1С, бути стійким до конфліктів та дуже уважним.

За свою роботу касири в середньому отримують 8200 гривень, а максимальна зарплатна, за даними Work.ua, доходить до відмітки у 25 000 грн.

І замикає п’ятірку торговельний представник

Так, знову торгівля. Працівники, які займаються просуванням товарів на місцях продажу, тобто торговельні представники, входять до п’ятірки найзатребуваніших спеціалістів на ринку праці.

Для роботи торговельному представнику знадобляться навички роботи з комп’ютером та офісними програмами, знання 1С, вміння спілкуватися з різними людьми та переконливість.

Середня зарплата українського торговельного представника сягає 15 000 гривень. Максимальний діапазон зарплат становить 21 000 — 60 000 грн • Повний текст читай у газеті ЯСНО • Купи газету в кіоску або передплати на своїй пошті • Індекс 76076 • ЯСНО – газета №1 для життя! • ЗакарпатПост