Чоловік розповів, як помер на 20 хвилин через лікарську помилку

Він вважає, що це був найщасливіший момент його життя.

Чоловік розповів, як помер на 20 хвилин через лікарську помилку. Він вважає, що це був найщасливіший момент його життя, пише газета ЯСНО.

• Серденько, купи свіжий номер газети ЯСНО •

Пацієнт клініки насолоджувався прогулянкою на природі, а потім прокинувся в палаті. Так він і дізнався, що помер 20 хвилин через помилку медсестри. Але чоловік не злиться на недосвідчену працівницю лікарні, адже її неуважність подарувала йому найкращий спогад в його житті, інформує Ukr.Media.

Скотту Драммонду з США 68 років, і він на все життя запам’ятав момент, коли через помилку лікаря його серце зупинилося на 20 хвилин. Це сталося, коли йому було 28 років.

В молодості Драммонд відправився на звичайну операцію на великому пальці руки, і під час наркозу все пішло не так. Медсестра вводила під його шкіру лідокаїн, який повинен був подіяти як місцевий наркоз і знеболити ділянку кінцівки, але зробила помилку, яку помітила занадто пізно.

Щоб речовина подіяла в області великого пальця, медик щільно перетиснула Скотту руку нижче передпліччя. Але, як виявилося, джгут був недостатньо тугим.

“Медсестра ввела препарат, і все було нормально, поки вона налякана миттю не вибігла з кабінету. А потім я відчув, що щось йде не так. Я зрозумів, що джгут був помилково ослаблений і лідокаїн пішов прямо до серця”, — розповів Скотт.

Коли лікарі прибігли в операційну рятувати пацієнта, Скотту здавалося, що він вже в іншому місці.

“І тут я розумію, що я опиняюся в якомусь дивному місці і у мене дуже болить рука. Навколо мене високі дерева, красиві польові квіти. Знаєте, я дуже люблю садівництво і рослини, тому, напевно, вони були там не даремно. Я зрозумів, що мені пора йти.”

Потім, за словами Драммонда, він зустрів людину, яка супроводжувала його в цій подорожі.

“Мені сказали, щоб я не озирався назад. І я просто йшов, розмовляючи з людиною з дуже великими руками. Я хотів простягнути її свою. Як тільки ми взялися за руки, вся моя біль кудись зникла. Звучить неймовірно, але так і було. Але незнайомець розтиснув долоню, сказавши, що я не можу залишатися тут, тому що мене чекають справи на землі.”

Потім Скотт отямився і дізнався, що 20 хвилин його вважали мертвим. Чоловік упевнений, що ця подія перевернула його життя з ніг на голову.

“Я прокинувся і побачив на своїх грудях бирку, де було сказано, що я помер 20 хвилин тому. Але я живий, і я побував у найпрекраснішому місці на землі. Тож, може, померти це не так вже й погано?” • Більше цікавого читай у газеті ЯСНО • Купи газету в кіоску або передплати на своїй пошті • Індекс 76076 • ЯСНО – газета №1 для життя! • ЗакарпатПост