Найкрасивіші місця на Закарпатті, які варто відвідати цієї осені. Озеро Синевир

Осінь – пора особлива, романтична. Уже немає спеки, але ще й не дуже холодно. Саме час для подорожей. На Закарпатті восени дуже гарно, ліси стають просто казковими, струмки, ріки та водоспади повноводними, а ще й грибів довкола сила-силенна. Чим не привід, аби їх побачити, сфотографувати, активно відпочити та насолодитися краєвидами? Газета ЯСНО зібрала найкрасивіші місця, які варто побачити цієї осені на Закарпатті.

• Серденько, купи свіжий номер газети ЯСНО •

Озеро Синевир

Найромантичніше і найвідоміше озеро України. Про нього написано неймовірно багато, про нього і біля нього знімали фільми, його малювали імениті художники. Знаходиться воно на Міжгірщині. Одне з місць. Яке наймасовіше відвідують туристи.

Озеро гарне в усі пори року, та восени воно стає просто фантастичним, коли у волі відображаються гілки дерев і довкола пахне свіжістю та тліном листя. Глибина озера Синевир у деяких місцях сягає 24-х метрів. Це навіть більше, аніж в Азовському морі, найглибше місце якого – 14 м. Площа займає 5-7 гектарів. Знаходиться Морське Око, як називають його в народі, на висоті 989 метрів над рівнем моря, приблизний вік – 10 тисяч років. Як же опинилося це озеро настільки високо? Геологи говорять про зрушення земної кори в горах, яке трапився 10 тисяч років тому. Під товщею води, що потрапила в улоговину, зникло тоді все. У 2008 році водолази, які робили обстеження дна озера, знайшли там стовбури старезних дерев. І ще на дні є дірка вигляді воронки, яка служить природним регулятором, рівня води.

Синевир – найбільше та найглибше високогірне озеро у Карпатах. Завдяки чистоті води можна побачити як в озері плаває форель і здається, що дно так близько.

Купатися у озері заборонено. Вода холодна навіть улітку, це пов’язано з розташуванням та глибиною. Середня температура 10-19 градусів, але прогрівається вода лише на 1-2 метри. Синевир входить у топ-сім природних чудес України. Неподалік озера знаходиться унікальне та єдине в Україні місце – центр реабілітації бурих ведмедів. Тут доглядають за тваринами, які жили в неналежному середовищі або стали жертвами насилля від попередніх власників • Повний текст читай у газеті ЯСНО • Купи газету в кіоску або передплати на своїй пошті • Індекс 76076 • ЯСНО – газета №1 для життя! • ЗакарпатПост