У дівчини в голові пухлина, якої немає

Але вона труїть себе ліками і не хоче худнути

Дівчина  живе з уявною пухлиною мозку, через яку втратила зір і стала прикутою до ліжка

• Серденько, купи свіжий номер газети ЯСНО •

Усе через надмірну кількість споживання ліків раніше та зайву вагу, яку вона вперто не хоче скидати, пише газета ЯСНО.

Мозок Кім Слейтер імітує симптоми пухлини, через що вона страждає від головного болю, запаморочення та втоми, а також ризикує осліпнути.                                                                                                                                                                     

30-річній жінці у грудні 2019 року повідомили, що вона страждає рідкісним станом під назвою ідіопатична внутрішньочерепна гіпертензія (ІІГ).

Стан виникає, коли високий тиск навколо мозку викликає пухлиноподібні симптоми, але на знімках не спостерігається жодних новоутворень.

Вважається, що ІІХ вражає одного зі 100 000 людей. Від недуги немає ліків. Тому наразі Кім відчуває себе безнадійною.

Їй сказали схуднути, враховуючи, що стан зазвичай спостерігається у жінок у 20-30 років, які страждають зайвою вагою .

Однак, перенісши розлад харчової поведінки в минулому, Кім неохоче обмежує своє харчування і каже, що скоріше втратить зір, ніж психічне здоров’я.

Незважаючи на те, що їй щодня призначали знеболюючі, в останній місяць вони перестали діяти на організм взагалі. Усе через те, що з дитинства дівчина зловживала медичними препаратами і це викликало у неї звикання.

Кім живе у Великобританії і про її випадок написала газета «Сан».

 «Коли мені поставили діагноз, у мене щодня були головні болі, подібні до мігрені, від яких я відчувала запаморочення, нудоту та емоційне виснаження, – розповіла вона. – Біль був виснажливим, і я часто плуталася, не могла говорити належним чином і забувала речі через туман у мозку. Мій хлопець Ліам переїхав до мене і робив майже все по господарству: від приготування їжі до прибирання, навіть допомагав мені виходити у ванну коли мені було дуже погано».

Лікарка загальної практики Кім направила дівчину ​​в очну лікарню для обстеження і наступного дня поїхала туди у супроводі мами Ліз, яка раніше працювала медсестрою.

Кім панікувала від думки, що у неї може бути смертельна пухлина, усі ознаки якої вказували на її наявність.

 «Ми з мамою почали прогулянку до лікарні мовчки, поки я не перервала її і не сказавши:« Вони шукають пухлину мозку, чи не так». Моя мама прямолінійна жінка, тому вона чесно відповіла, що так, але ми впоралися б з усім, що може трапитися. Поки ми чекали результатів, використовували мамою «чорний гумор», щоб пережити жахливе випробування – жартували над моїми похоронами», – зазналася вона.

Коли Кім сказали, що у неї немає пухлини головного мозку, але потенційно вона мала ІГГ, спочатку дівчина відчула полегшення, але також і спустошення.

«Я все ще не отримала реальної відповіді, що зі мною і дорогою додому  зрозуміла, що результат виглядав не дуже добре, – сказала Кім. – В академічному плані майже не було жодних документів, які б посилалися на це, і всі історії, здавалося, були трагедіями про те, що люди втратили зір або вічно живуть з болем. У мене навіть були моменти протягом наступних місяців, коли я хотіла, щоб це була пухлина, яку можна було б  вирізати і викинути, щоб продовжити життя. Тож я не знала, що чекає на мене у майбутньому»

Після МРТ та поперекової пункції, яка вимірює силу витікання рідини та допомагає визначити рівень тиску, Кім поставили офіційний діагноз. Внутрішньочерепна гіпертензія може бути наслідком травми голови, інсульту або абсцесу мозку. Але у випадку Кім це – вплив ліків та зайва вага. Взагалі захворювання зазвичай вражає молодих жінок, які мають зв’язок із зайвою вагою, гормональними проблемами та таблетками.

Лікар пояснив Кім, що існує зв’язок між ожирінням та ІІГ – закликаючи її схуднути, щоб сприяти її одужанню. Але Кім не хоче. Їй пообіцяли процедуру, яка може полегшити стан, але для цього потрібно суттєво схуднути. Та час минув, а дівчина так вагу і не скинула, тож розпочати курс лікування вона не може.

У той же час її зір погіршується. Від 5 до 20 відсотків людей з ІГГ сліпі .

«Мені доведеться боротися з внутрішнім голосом, який каже мені, що у всьому моя провина, і якби я була худою, у мене все було б добре, – ділиться думками Кім. – Я щодня турбуюся про свій зір, але відчуваю, що застрягла у виборі між цим станом та  своїм психічним здоров’ям. Я ладна скоріше осліпнути, ніж змінити. Поряд із ризиком сліпоти збільшуються й мої шанси на інсульт, аневризму мозку або серцевий напад».

Кім намагається тримати ситуацію під контролем. Із нею завжди поруч Ліам, який доглядає за нею доглядати за нею.

Він став її опікуном і для цього йому навіть довелося кинути мрії про кар’єру та перервати навчання в університеті.

Кім рідко бачить своїх друзів і більшість вихідних проводить у ліжку.

На щастя, зараз Кім знайшла нейро офтальмолога та лікаря загальної практики, які більш уважно ставляться до її історії та лікують її, не згадуючи про її вагу. Тож надія хоча б на полегшення стану у неї є • Більше цікавого читай у газеті ЯСНО • Купи газету в кіоску або передплати на своїй пошті • Індекс 76076 • ЯСНО – газета №1 для життя! • ЗакарпатПост