АНОНС. Дати по попі: чи заслуговують неслухняні дитячі дупки «виховного» шльопання

Сценка, свідком якої на вихідних була половина набережної в Ужгороді, не така вже і рідкісна: вередувала дитина. Хлопчик років чотирьох, топаючи ногами та розмахуючи руками, із криком і плачем вимагав морозива. Мама з татом, як могли, заспокоювали дитину: «захворієш», «уколи лікар робитиме», «на каруселі не підемо», «вдома поїмо» і таке інше. На малого не діяли жодні вмовляння, він ревів так,  що, здавалось, і лебеді в Ужі відпливали подалі від живої «сирени». Одна з літніх жіночок, які прогулювалися повз, дала батькам пораду: «А ви по попі його, по попі». І фраза ця вмить розколола оточення на тих, хто «за», і тих, хто «проти», пише газета ЯСНО.

• Серденько, купи свіжий номер газети ЯСНО •

«Ідіть ви зі своїми порадами, куди йшли. Сьогодні його по попі, а завтра він за пістолет візьметься», – обурилася рудоволоса жінка з песиком на руках.

«З чого ви робите такий висновок?, – вступила в розмову знайома вчителька. – Я 20 років вчителюю і скажу таке: багато дітей, які іноді отримують по попі від батьків, цілком адекватні і врівноважені, а ті діти, яких батьки пальцем не чіпають, бувають просто нестерпні і неконтрольовані».

Учительку підтримала ще одна поважна і дуже інтелігентна на вигляд пані: «Так-так. За старих часів неслухняних дітей виховували навіть за допомогою різок. Ляпанець рукою по попі навіть не сприймали як фізичне покарання. І якби шльопання по попі дійсно призводило людей до агресії, то попередні покоління повинні були складатися тільки із злочинців і асоціальних елементів».

Руда дама з собачкою не погоджувалася: «Часи змінилися. Діти стали набагато грамотнішими, а ще більш вразливішими і чутливішими. І якщо раніше той же ляпас по попі діти сприймали як виховний момент і розуміли, що завинили, то зараз вони сприймають його як порушення своїх прав і велике приниження. Тепер ляпас – це щось надзвичайне»  Повний текст – у газеті ЯСНО • Найцікавіші новини читай у газеті ЯСНО • Купи газету в кіоску або передплати на своїй пошті • Індекс 76076 • ЯСНО – газета №1 для життя! • ЗакарпатПост