На Мукачівщині прокуратура оскаржує запобіжний захід підозрюваному у незаконному зберіганні отруйної речовини – металічної ртуті

Воловецький відділ Мукачівської окружної прокуратури оскаржує запобіжний захід у вигляді домашнього арешту мешканцеві с. Рокосово.

Особу підозрюють у незаконному придбанні, зберіганні та перевезенні з метою збуту отруйних речовин в особливо великих розмірах (ч. 4 ст. 321 КК України). В апеляційній скарзі прокурор наполягає на взятті закарпатця під варту.Жителя Хустщини затримали 7 жовтня на автошляху «Київ-Чоп» в межах с. Нижні Ворота при перевезенні 4 кг хімічної речовини. Проведена експертиза підтвердила те, що рідина, яка знаходилась у колбах в автомобілі «Skoda Octavia», є отруйною металічною ртуттю. Крім того, під час огляду місця події у транспортному засобі виявили і зброю. Однак встановлено, що це – помпова рушниця, на зберігання якої чоловік мав відповідний дозвіл.Наразі відповідну апеляційну скаргу подано до Закарпатського апеляційного суду.Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду, повідомляє прокуратура Закарпатської області.

 ЗакарпатПост