Директор однієї з вітчизняних фірм «поплатився» на кордоні товаром на суму 800 тис грн через значне заниження митної вартості

Сьогодні, 12 жовтня, посадові особи управління боротьби з контрабандою тапорушенням митних правил Закарпатської митниці задокументували відноснокерівника однієї з дніпропетровських фірм протокол про порушення митних правилчерез заниження утричі митної вартості імпортного товару.

Закарпатські оголошення
Дай оголошення в газету — дзвони: 050 222 50 50, 067 666 90 90, 0312 61 99 99

Так, на митний пост «Тиса», що накордоні України з Угорщиною, заїхала вантажівка під керуванням перевізника одногоіз рівненських підприємств.

Згідно поданих товаросупровіднихдокументів, на митну територію України переміщувався товар – запчастини досільськогосподарської техніки, загальною кількістю 1719 штук, вагою 1596 кг,вартістю 7808 євро. Відправником товару було зазначено фірму в м.Рига,отримувачем –підприємство, розташоване на Дніпропетровщині.

Однак, у ході митного контролюприскіпливі інспектори виявили додаткові документи на товар, згідно яких відправникомвиступала інша компанія. Це стало підставою для управління боротьби з контрабандою та порушенням митних правилЗакарпатської митниці направити відповідного листа щодо надання копійтоваросупровідних документів, оформлених в Італії в режимі «експорт».

Відтак, в офіційній відповіді вказано,що відправником «запчастин до сільськогосподарської техніки» є італійськафірма, отримувачем – підприємство у Дніпропетровській області, вартість товару складає25790 євро, що за курсом НБУ – майже 800 тис грн.

Тож, директор дніпропетровськогопідприємства свідомо подав митниці документи з неправдивими відомостями щодопродавця (відправника), покупця (отримувача) та фактурної вартості даноготовару, необхідні для визначення митної вартості. Відносно нього складенопротокол про порушення митних правил за статтею 483 ч.1 Митного кодексуУкраїни.

Вказане правопорушення тягне за собою накладенняштрафу в розмірі 100% вартості незаконних товарів та їх конфіскацію.

Наразі увесь товар вилучено на складмитниці, справу скерують до суду.

Пресслужба Закарпатської митниці

ЗакарпатПост