Якщо до листопада вчителі не матимуть щеплення, їх відсторонять від роботи без збереження заробітної плати

Про це заявив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко.

• Серденько, купи свіжий номер газети ЯСНО •


«Вакцинація для освітян є можливістю не лише продовжувати працювати та надавати якісні знання учням. У першу чергу йдеться про захист свого життя та здоров’я, безпеку дітей», – наголосив міністр.

Нагадаємо, МОЗ затвердив перелік організацій, представники яких підлягають обов’язковій вакцинації проти COVID-19, повідомляє УП.

Згідно з документом, обов’язкову вакцинацію планують ввести на період дії карантину для:
працівників закладів професійної (професійно-технічної освіти), фахової передвищої, загальної середньої освіти, дошкільної освіти, позашкільних навчальних закладів;
працівників центральних органів виконавчої влади та їхніх територіальних підрозділів;
працівників місцевих державних адміністрацій.

Нагадаємо, що директор київської школи №210 подав позов до суду, в якому вимагає скасувати онлайн-навчання для шкіл з недостатньо вакцинованими педагогічними колективами.

Позивач просить скасувати постанову Кабінету міністрів України № 1236 про карантинні заходи, в частині, що стосується відвідування навчальних закладів здобувачами освіти, йдеться на сайті Окружного адміністративного суду столиці.

Йдеться про норму, якою встановлюється, що в разі «жовтого» рівня епідемічної небезпеки дітям буде дозволено відвідувати заклади освіти, в яких працює не менше 80% вакцинованих працівників, а в разі встановлення «червоного» рівня – 100%.