Після народження сина я стала круглою, як м’яч, їм по шість разів на день і не можу зупинитись

Що робити жінці, у якої зайва вага і вона не має сили волі, аби щось змінити. Ожиріння уже позначилося на здоров’ї, та їсти їй хочеться усе більше і більше. До редакції газети ЯСНО звернулася закарпатка Оксана. Жінка просить у читачів поради.

• Серденько, купи свіжий номер газети ЯСНО •

Худою я не була ніколи. Мої батьки також не є стрункими, та й не такі товсті, як я. У школі мене часто називали пиріжком, бо я завжди була, як кажуть, у тілі. Мама заспокоювала і казала, що чоловіки – не собаки, на кістки не кидаються. Я їй вірила і дійсно хлопці у мене були завжди на відміну від худющих подруг.

Заміж я вийшла у 19. У 20 народила сина Ярослава. Після пологів почала ще більш інтенсивно гладшати. Аби було молоко, їла багато і пила немало. Та навіть коли припинилося грудне вигодовування сина, я продовжувала їсти і набирати кілограми.

Зараз Ярославу 18, а я важу 127 кілограмів. Чоловік нічого не каже, та я знаю, що у нього є коханка. Сама бачила переписку в телефоні. Вона струнка і гарна, не така, як я. Нічого йому не кажу, плачі, та мовчу, бо боюся. Що кине мене й перебереться взагалі до неї. Я ж ніде не працюю і ніколи не працювала… що буду робити без годувальника? Та ще й син в університеті навчається. За все потрібно платити.

Я вже не можу бачити своє відображення у дзеркалі, почала себе ненавидіти. Хотіла перестати стільки їсти, та не можу зупинитися. Завжди усі проблеми заїдаю… Навіть уночі прокидаюся і йду до холодильника.

Була на прийомі у дієтолога. Мені порадили перестати вживати спочатку хоча б борошняні вироби. Та як їсти котлети без хліба? Одним словом, здається, що проблема у мене в голові. 

Звичайно, дуже хочеться скинути хоча б 50 кілограмів. Знаю, що для цього треба працювати над собою. Пробувала зайнятися спортом. Робила зарядку…але після неї їла утричі більше, бо була голодною, як пес.

Навіть рідний син мене соромиться.  Має дівчину, та не хоче приводити її знайомитися зі мною… весь час придумує якісь відмовки. Підозрюю, що причина в тому, що я така товста. Часом навіть жити не хочеться. Я не знаю, що мені робити, к взяти себе в руки, як змінити раціон і як скинути кілограми? Порадьте, будь ласка. Може, хтось може поділитися дієвими порадами із власного досвіду  Більше цікавого – у газеті ЯСНО • Найцікавіші новини читай у газеті ЯСНО • Купи газету в кіоску або передплати на своїй пошті • Індекс 76076 • ЯСНО – газета №1 для життя! • ЗакарпатПост