Ужгородська швейна фабрика відзначила 75-річчя

Фабрика має дуже поважну історію і є гордістю міста, адже підприємство дуже важливе для економіки Ужгорода – і за сплатою податків, і щодо працевлаштування.

А завдяки одягу торгової марки «Парада» Ужгород знають по всьому світу. Додав, що фабрика також дуже допомагає місту, зокрема, в перші дні пандемії, коли виник дефіцит захисних масок, саме Ужгородська швейна, працюючи в кілька змін, забезпечила 120 тисяч цих засобів захисту.

«Це, безумовно, і заслуга керівника – пані Мирослави, яка все професійне життя присвятила саме фабриці», – сказав Ігор Фартушок і нагадав, що цього року до Дня Ужгорода депутати міськради проголосували за присвоєння Мирославі Каламуняк звання Почесного громадянина Ужгорода.

Сьогодні їй Ігор Фартушок вручив грамоту Ужгородської міської ради. Багато гостей, партнерів, зокрема і закордонних, нині вітали працівників Ужгородської швейної з ювілеєм. Народна депутатка України Іванна Климпуш-Цинцадзе відзначила, що в Україні дуже мало підприємств можуть похвалитися такою довгою історією та ще й сьогодні продовжують працювати і бути серед лідерів. Директорка Мирослава Каламуняк наголосила, що зараз на фабриці – 282 трудівниці та 18 трудівників і що історія підприємства – це літопис життя людей. Підприємство успішно пережило крах економіки Радянського Союзу, девальвацію, коливання курсу валют, банкрутство навіть потужних закордонних замовників. «І зараз нам непросто в нинішніх світових та українських умовах, через пандемію, але ми постійно вчимося, впроваджуємо нове – кілька років тому міжнародний сертифікат якості виробництва, зараз уже другий рік працюємо над впровадженням ощадного виробництва», – сказала Мирослава Михайлівна. Директорка привітала тих, хто нещодавно приєднався до колективу, побажала, щоб ці працівники запрошували на столітній ювілей фабрики, подякувала всім, хто трудиться, а здебільшого це працівники зі стажем у кілька десятків років, запросила на сцену трудівниць, які віддали фабриці понад півстоліття і продовжують працювати, вручила їм цінні подарунки.Представили на ювілейних урочистостях і показ мод від торгової марки Ужгородської швейної фабрики – «Парада», повідомила ужгородська міська рада.

Газета ЯСНО також відзначила керівника фабрики Мирославу Каламуняк, яка увівйшла до числа 10 ужгородців, якими пишається місто.

 ЗакарпатПост