На Закарпатті можуть закрити 15 комунальних лікарень

Про це повідомив депутат обласної ради Денис Ман.

“Маю думку, що медицина в області йде трішки не туди. Наша комісія з питань охорони здоров’я на початку року проводила багатогодинні засідання, консультуючись із головними лікарями про те, як покращити якість послуг, яке обладнання слід закупити в першу чергу, як отримати більше грошей від НСЗУ. Брав участь у всіх цих консультаціях, особисто аналізував фінансові плани, готував заявки до участі в конкурсах на отримання додаткових грошей на медичне обладнання, тому вважаю, що дещо розумію в цьому питанні🤝

В обласній раді зараз діє інша комісія, а також робоча група, яка аналізувала обласні установи, серед яких і лікарні, і вона прийшла до висновку, що замість 15 лікарень нам досить одна.

Після моєї публікації в телеграм-каналі я почав отримувати повідомлення від лікарів з подякою за позицію. Отже, ми починаємо дискусію навколо проектів рішень, які обласна рада готує до наступного засідання. Що думаєте про єдину обласну лікарню замість 15 ви?”, – зазначив він.

Після цієї публікації, до ЗМІ надійшов прес-реліз пояснення виконавчого апарату Закарпатської облради, що наразі триває аудит роботи некомерційних комунальних закладів обласної ради у галузях освіти, медицини, культури, соціального спрямування, спорту та решти установ, що перебувають у її віданні.

Перші результати аналізу господарської діяльності цих закладів лягли в основу окремих проектів рішень обласної ради щодо реформування їх роботи.

Зважаючи на те, що у окремих ЗМІ цей процес подається, як закриття лікарень, Закарпатська обласна рада офіційно повідомляє, що ідеться про реформування некомерційних комунальних закладів обласної ради з метою підвищення ефективності їх роботи.

Стосовно проектів рішень, які виносяться на сесію облради 28 жовтня стосовно реформування комунальних закладів ради, то з ними громадськість буде ознайомлено у найближчі дні, у тому числі і з офіційного сайту Закарпатської обласної ради.

ЗакарпатПост