«Тарифний» меморандум – це загроза замерзання для половини країни. Ситуацію врятує лише дешевий український газ, – Юлія Тимошенко

 

Меморандум, запропонований урядом місцевим громадам, не вирішує проблему здорожчання газу. Сотні населених пунктів по всій країні вже зараз опинилися перед небезпекою залишитися в морози без опалення. Влада має негайно ухвалити рішення про направлення на потреби людей та бюджетних установ газу українського видобутку, собівартість якого становить 1 гривню за кубометр. 

Про це заявила лідер «Батьківщини» Юлія Тимошенко.

«В меморандумі записали, газ для дитячих садочків та лікарень коштуватиме 13 гривень за кубометр. Це в 13 разів дорожче за  собівартість видобутку нашого газу. Але й по 13 гривень його не існує – по 47 гривень пропонують його бюджетним установам! В 47 разів дорожче собівартості! «Нафтогаз» отримує надприбутки, а людей та місцеві бюджети вганяють в борги. Ці неподобство та корупція мають бути негайно припинені», – наголосила лідерка «Батьківщини».

За словами Юлії Тимошенко, задля усунення несправедливості та захисту людей, її команда розробила законопроєкт №4680. Він передбачає, що газ вітчизняного видобутку скеровується на потреби населення та бюджетних установ із 30% рентабельністю. Як це і було до 2014-го року.

Також команда «Батьківщини» наполягатиме на терміновому ухваленні змін до бюджету, які збільшать «газові» компенсації для громад, їх найбільше потребують.

«Якщо стільки платити за газ, то більше вже грошей ні на що не вистачить. З такою ситуацією і з пустими газовими сховищами в зиму входити не можна», – підсумувала Юлія Тимошенко.