На маршрути не вийшли 40% автоперевізників через нові карантинні правила

Автобусні перевізники відмовляються виходити на маршрути через нові правила міжобласних автобусних перевезень, наголошується в повідомленні компанії «Укрпас».

Реклама в газеті 050 222 50 50

Із 21 жовтня в Україні почали діяти затверджені Кабінетом Міністрів України посилені правила міжобласних автобусних перевезень у «жовтих» і «червоних» регіонах України, повідомляє Інтерфакс-Україна.

«Сьогодні на автобусні рейси, які відправляються з Центрального автовокзалу Києва, не вийшли 40% перевізників. Причина – перевізники не розуміють правил контролю і бояться, що поліція штрафуватиме водіїв. У результаті ми отримуємо те, проти чого боролися з моменту заснування компанії «Укрпас» – перевізники повертаються до «тіньових» перевезень», – повідомив директор компанії «Укрпас» Максим Скляренко.

За даними компанії, 21 жовтня скасовано низку рейсів до Кривого Рогу, Миколаївки, Рівного, Харкова, Кам’янця-Подільського, Умані, Одеси, Білгорода-Дністровського, Новгорода-Сіверського та інших міст.

Водночас, за словами директора «Укрпасу», компанія для зручності пасажирів та перевізників розгорнула пункт експрес-тестів на Центральному автовокзалі Києва.

У планах компанії найближчим часом також організувати на автовокзалі столиці пункт COVID-вакцинації.

«Зі свого боку ми зробили все можливе, щоб пасажир не відчув посилення правил перевезень: організовано пункт експрес-тестів на Центральному автовокзалі Києва, найближчим часом буде відкрито пункт COVID-вакцинації. Єдина умова для пасажира, який проходитиме тестування, – завчасно приїхати на автовокзал, щоб встигнути оперативно здати тест на COVID-19», – наголосив Скляренко.