Читайте у свіжому номері газети ЯСНО №42

Безвіз Україні скасують?

 Чому на це натякають у ЄС та наскільки реальною є загроза

Низка країн ЄС хоче призупинити безвізовий режим для країн-сусідів. Принаймні, такі повідомлення циркулюють у медіа останні пару днів. Основна претензія — незаконне проживання громадян з «безвізових держав» та необґрунтовані запити про притулок у країнах ЄС.

Розбираємося, чи варто починати хвилюватися і чи справді українці можуть незабаром позбутися права в’їжджати до ЄС без віз. Більше – у газеті ЯСНО.

• Серденько, купи свіжий номер газети ЯСНО •

Б’є – значить любить?

 Чому Україна досі не вийшла з патріархального суспільства

Здавалося б, ми живемо у ХХІ столітті, у епоху технологічних проривів і благ цивілізації, але вирватись із минулого, на жаль, наше суспільство не може досі. Україна продовжує жити у патріархальному суспільстві із чітко поділеними ролями чоловіків і жінок. Чому це неправильно? Про це і більше у газеті ЯСНО.

Важливішим за все для людини є її розвиток

Ведичний астролог про гроші, кар’єрні питання, професійний успіх

Кожному з нас хочеться знати, як приймати правильні рішення, для чого ми прийшли в життя, яку маємо місію на землі, куди найбільш вигідно вкладати гроші, як не помилитись із вибором ділових партнерів, як планувати оздоровчі процедури… Однак часто зрозуміти себе, не кажучи вже про інших, буває досить складно, тим більше, якщо є страх перед помилкою. Подробиці – у газеті ЯСНО.

«Про гроші в сім’ї треба домовлятися так, щоб добре було обом у подружжі», – психолог

Гроші – важливий елемент людськоо життя, сім’ї і загалом людської спільноти. Але, як будь-який інструмент, це не цінність сама по собі: гроші можуть принести як щастя, так і нещастя у стосунки між людьми.

Про те, як мудро користуватися цим інструментом, як ставитися до грошей і правильно вибудувати економічну сферу сімейного життя, у «Психологічній порадні» розповіла психолог Центру психічного здоров’я при Шпиталі Шептицького Ольга Кітура. Найцікавіші деталі – у газеті ЯСНО.

Свекруха зібралася заміж за мого батька

Деколи життя непередбачуване і підносить сюрпризи, на які ніхто не очікує. Кохання – це гарне, світле почуття, але коли воно зароджується між одруженими людьми і коли руйнуються сім’ї – це далеко не благо. Своєю історією із читачами газети ЯСНО вирішила поділитися закарпатка Дарина. Неймовірні деталі у газеті ЯСНО.

Поїхав на заробітки і одружився з жінкою на 18 років старшою за себе. Історія, що вражає

Такі історії стають сюжетами для мелодраматичних фільмів і книг. Тих, які переповнені випробуваннями, але неодмінно із щасливим фіналом. Саме вони повертають віру в почуття і водночас нагадують споконвічну істину: життя прожити – не поле перейти. Більше – у газеті ЯСНО.

Жінка народила сина з незвичною формою голови і залишила в пологовому. Усиновили американці

Як зараз живе хлопчик. Діма не пам’ятає своїх батьків. Все через те, що біологічні мама і тато залишили його, як тільки хлопчик з’явився на світ. Пара злякалася складного процесу реабілітації – Діма народився з серйозною формою гідроцефалії. Найцікавіше – у газеті ЯСНО.

Лікарі наполягали на аборті, але жінка їх не послухала і не пошкодувала

Коли 39-річна Таммі Гонзалес вирушила на чергове обстеження під час вагітності, вона абсолютно не була готова до того, що побачить під час УЗД. На екрані мама побачила біля рота дитини щось схоже на величезну бульку. Лікарі провели аналізи і повідомили майбутній мамі погані новини: тератома — пухлина, яка росте з клітин ембріона. Це досить рідкісне явище — один випадок на 100,000. Лікарі сказали, що через пухлину в роті дитина, швидше за все, помре. Про це і більше – у газеті ЯСНО.

Суха ложка. Новий тренд у Інтернеті – небезпечний для здоров’я

Лікарі попереджають про небезпеку нового TikTok-тренду під назвою dry scooping (“суха ложка”).

У ньому спортсмени-аматори ковтають ложку порошкового енергетика перед тренуванням.

Як пише BBC News, вважають, що так він діє швидше, ніж розведений у воді чи молоці, як рекомендують виробники.

Ролики з новим трендом набирають мільйони лайків. Більше цікавого – у газеті ЯСНО.

Після аварії всередині дівчини почало щось рости, але вона наказати залишити все, як є

У вересні 2012 року 26-річна англійка Джемма Холмс потрапила в серйозну аварію. На своєму мопеді вона на великій швидкості врізалася в машину. Від удару дівчину підкинуло вгору, після чого вона вдарилася об ліхтарний стовп. Подробиці – у газеті ЯСНО.

Фастфуд впливає на сон і пам’ять підлітків – вчені

Дослідники проаналізували харчові звички старшокласників, щоб з’ясувати, чи впливає фастфуд на життя. В ході дослідження, яке вчені Квінслендського університету проводили в 64 країнах світу і за участю 175 тисяч підлітків, вдалося з’ясувати, що фастфуд дає негативний вплив на деякі когнітивні функції головного мозку, наприклад, пам’ять, а також знижує якість сну у підлітків. Неймовірні деталі – у газеті ЯСНО.

Чоловік на очах у дитини зарізав коханого колишньої дружини та викрав 9-річну доньку

Затримати зловмисника та врятувати дитину поліції допоміг його друг.

У Маріуполі колишній чоловік прийшов до помешкання своєї ексдружини. Він вбив її чоловіка на очах у своєї доньки і викравши дитину, забарикадувався у помешканні. Шокуючі деталі читайте у газеті ЯСНО.

47-річний син дев’ять днів тримав під замком 78-річну матір

Про те, що відбувається, стало відомо завдяки сестрі жінки.

У Дніпрі 47-річний психічно хворий чоловік дев’ять днів протримав власну 78-річну матір під замком. Вражаючі подробиці – у газеті ЯСНО.

Зять облив бензином тещу та спалив її живцем

Чоловік скоїв злочин під час сварки в стані алкогольного сп’яніння.

У Снігурівці Миколаївської області 64-річний чоловік в стані алкогольного сп’яніння після сімейної сварки облив бензином свою 84-річну тещу та підпалив. Від отриманих опіків жінка померла. А від вогню ледве не згорів увесь будинок. Неймовірні деталі у газеті ЯСНО.

Жінка сяде в тюрму за знущання над свекрухою

Марта Дзіковська систематично проявляла агресію щодо матері свого чоловіка

Сихівський районний суд виніс вирок львів’янці, яка систематично вчиняла психологічне насильство щодо своєї свекрухи. Жінка ображала та погрожувала жінці з інвалідністю та не виконувала приписи судів. Тепер Марта Дзіковська має відсидіти понад два роки у тюрмі. Найцікавіше – у газеті ЯСНО.

По дорозі до суду помер чоловік, який вбив 3-річного сина

У Глухові, що на Сумщині, чоловік жорстоко вбив свого 3-річного сина і зізнався у цьому. Декілька днів тому його відвезли на суд, однак дорогою він помер.

Про це місцевим ЗМІ повідомив представник керівництва Сумського слідчого ізолятора Вадим Васін. Поки тривало слідство, саме там перебував підозрюваний. Вражаючі подробиці – у газеті ЯСНО.

Чоловік зібрав понад 500 капелюхів із різних куточків світу

І це не лише відомі в Україні хустські капелюхи

 Колекція Павла Москалюка відома далеко за межами України. Адже в ній налічуються понад 500 капелюхів із різних куточків світу. Більше цікавого – у газеті ЯСНО.

Хлопець не чистив зуби 23 роки і ось що з цього вийшло

Він залишився без зубів, але імпланти повернули йому пристойний вигляд.

Хлопець не чистив зуби 23 роки і ось що з цього вийшло. Він залишився без зубів, але імпланти повернули йому пристойний вигляд. Вражаючі деталі – у газеті ЯСНО.

Сім’я хотіла взяти кошеня з притулку, але замість цього знайшла свою собаку, яка загубилася 2 роки тому

Неймовірна історія з хорошим кінцем.

Сім’я хотіла взяти кошеня з притулку, але замість цього знайшла свою собаку, яка загубилася 2 роки тому. Неймовірна історія з хорошим кінцем. Шокуючі подробиці у газеті ЯСНО.

Білка сховала під капотом позашляховика сім відер горіхів

Тварина зробила божевільний запас всього за кілька днів.

Білка сховала під капотом позашляховика сім відер горіхів. Тварина зробила божевільний запас всього за кілька днів. Що ж відбувалося далі – у газеті ЯСНО.

Хлопець тримає вдома крокодила, якого гладить і виводить на прогулянки

Рептилія лащиться до свого господаря — ніби не хижак, а звичайна кішка.

Хлопець з Мексики тримає вдома крокодила, якого гладить і виводить на прогулянки. Рептилія лащиться до свого господаря — ніби не хижак, а звичайна кішка. Більше цікавого – у газеті ЯСНО.

Гуси стали винуватцями затримки величезного поїзда

Пернаті поважно йшли по залізничних коліях.

Гуси стали винуватцями затримки величезного поїзда і зірками Інтернету. Пернаті поважно йшли по залізничних коліях. Подробиці – у газеті ЯСНО.

Знайшли гніздо одних з найрідкісніших птахів у світі

Міжнародний союз охорони природи присвоїв птахові статус виду на межі повного зникнення.

Бразильці знайшли гніздо одних з найрідкісніших птахів у світі. Міжнародний союз охорони природи присвоїв птахові статус виду на межі повного зникнення.

Природозахисникам у Бразилії вдалося зняти гніздо рідкісного птаха — танагри. У гнізді видно шість пташенят, яких годували три дорослих птаха. Оскільки танагри моногамні, така поведінка є незвичайною; ймовірно, старші особини допомагають іншим виховувати малюків. Найцікавіше – у газеті ЯСНО.

Чому хвалитися шкідливо і як перестати це робити

Як тільки у вас з’являється новий статусний предмет гардероба, ви біжите демонструвати його друзям подругам. Якщо кохана людина зробила вам з ранку яєчню, а син приніс зі школи п’ятірку, то про це відразу ж дізнається весь офіс. Звідки у вас ця пристрасть до хвастощів, і що з цим робити  Більше цікавого – у газеті ЯСНО • Найцікавіші новини читай у газеті ЯСНО • Купи газету в кіоску або передплати на своїй пошті • Індекс 76076 • ЯСНО – газета №1 для життя! • ЗакарпатПост