АНОНС. Б’є – значить любить?

 Чому Україна досі не вийшла з патріархального суспільства

Здавалося б, ми живемо у ХХІ столітті, у епоху технологічних проривів і благ цивілізації, але вирватись із минулого, на жаль, наше суспільство не може досі. Україна продовжує жити у патріархальному суспільстві із чітко поділеними ролями чоловіків і жінок. Чому це неправильно? Це і з’ясовувала газета ЯСНО.

• Серденько, купи свіжий номер газети ЯСНО •

Для чого жінці брати прізвище чоловіка

Традиції – не завжди добре, скоріше, вони для того, аби їх ламати, змінювати. Та наші люди хочуть жити добре, але змін бояться. Це ми бачимо навіть під час виборів. Коли обирають старих мерів і старих депутатів, бо, мовляв, від них уже знаємо, чого чекати. І це – дуже погано.

Так само в родинах. По-перше, для чого взагалі одружуватися, якщо люди краще почувається одні? Часто людям партнер лише заважає, гальмує на шляху до саморозвитку і це – одна з причин розлучень. А їх у нас ой як багато. Якщо не кожна друга, то кожна третя-четверта родина  розпадається, однак, навіть навчені гірким досвідом, наші земляки, продовжують шукати нових партнерів і приводити дітям вітчимів та мачух. А випадки знущань над ними з боку чужих людей – теж непоодинокі. Пригадаймо хоча б нещодавнє вбивство вітчимом 10-річної дівчинки на Закарпатті. Або на Вінниччині, коли мачуха добила до смерті 6-річного хлопчика. А скільки зґвалтувань у родинах, де батько дітям нерідний! Скільки розбещень і скільки фізичних та психологічних знущань! По-друге. Наші люди люблять бути, як усі… тобто якщо у сестри, куми, подруги є чоловік, значить він потрібен і мені. Чому це погано? Бо така дівчина ладна вийти заміж будь-за кого… і терпіти від тієї людини будь-що… тільки б у хаті був хтось у штанах. Хоча сучасна жінка здатна вільно прижити без партнера, навіть якщо в неї є діти. Усе інше – стереотипи, не більше • Повний текст читай у газеті ЯСНО • Купи газету в кіоску або передплати на своїй пошті • Індекс 76076 • ЯСНО – газета №1 для життя! • ЗакарпатПост